exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 180

DPS: Protesti politički motivisani, moguć razgovor bez ultimatuma


DPS: Protesti politički motivisani, moguć razgovor bez ultimatuma

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista, na večerašnjoj sjednici, ocijenilo je da je moguće razgovarati i sa formalnim organizatorima protesta, ali bez bilo kakvih ultimatuma i bez mogućnosti za kompromise, s bilo kim, oko temeljnih vrijednosti moderne crnogorske države i drustva i funkcionisanja njenih institucija.

“Tokom sjednice, kojom je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, naglašena je otvorenost ove partije za dijalog sa svim političkim partijama u okviru institucija sistema”, saopšteno je iz DPS-a.

Navodi se da je Predsjedništvo zaključilo da su protesti legitiman način ispoljavanja određenih stavova, uz ocjenu da je riječ o isključivo politički motivisanim skupovima.

Na sjednici, utvrđen je prijedlog Odluke o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama, odnosno Odboru Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja će biti upućena Glavnom odboru na dalje razmatranje.

“Osim navedene Odluke, Predsjedništvo je utvrdilo i Uputstvo o načinu organizovanja partijskih izbora, uključujući kriterijume za izbor organa partije, kao i hodogram aktivnosti u susret opštinskim izbornim konferencijama i Kongresu. Saglasno usvojenoj dinamici, izbori u lokalnim odborima Demokratske partije socijalista će biti održani od aprila do jula tekuće godine, nakon čega će uslijediti pripreme za Kongres”, saopšteno je iz DPS-a.

Predsjedništvo je razmatralo i aktuelna politička pitanja i zaključilo da su protesti legitiman način ispoljavanja određenih stavova, uz ocjenu da je riječ o isključivo politički motivisanim skupovima.

“Predsjedništvo je razmatrilo informaciju o izbornim rezultatima u Tuzima. I pored činjenice da je DPS pojedinačno osvojila najveći broj mandata, većinska podrška građana Tuzi je data partijama sa kojima DPS ostvaruje saradnju na državnom nivou. DPS će na temelju poštovanja multinacionalnog i multivjerskog zajedništva nastaviti da djeluje u lokalnom parlamentu u skladu sa svojim programskim opredjeljenjima,dajući doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Tuzi, čijem je samostalnom statusu presudno doprinijela”, ističu oni.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 463125


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja