БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ВЛАДИКЕ АТАНАСИЈА: ОТВОРИМО СРЦЕ И ДУШУ КА ОВОМ РАДОСНОМ ДОГАЂАЈУ

  • 3 mjeseca pre
  • 273 pregleda
  • Izvor: listpolimlje.info

„Божић је заиста дан радости. То је дан када се господ јавља и посвједочава да је са нама, да нам је пријатељ, да нас није ни заборавио ни оставио. Подсјећа нас да је могуће остварити све оно што је обећао јер нас ОН у томе предводи. Али, тражи од нас да и ми начинимо мали, мали корак, да се отворимо према том великом догађају и да у њему активно учествујемо“, рекао је, између осталог владика Атанасије у својој божићној честитки коју је данас упутио свим вјерницима православне вјероисповести, највише онима који су увређени и понижени, сами и огорчени, онима који су сами у себи заробљени, онима гладним правде али и свима осталима, грађанима, ученицима, наставницима, радницима…

Традиционалним поздравом, „Мир божји, Христос се роди“ владика Атанасије је позвао на љубав, разумјевање, побожност и човјекољубље. Најбитније је, рекао је владика, да своје срце, душу и мисли потпуно отворимо ка овом догађају.

Он је такође упутио позив грађанима да у недељу, након свете литургије изађу у молитвену шетњу у 11 часова улицама Пријепоља како би изразили своју подршку народу Црне Горе који ових дана молитвама брани своје светиње од закона који је, како је рекао је владика Атанасије, озаконио незаконито.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.