КОМЕДИЈА СИТУАЦИЈЕ ИЛИ ДПС КАРАКТЕРА

    3 godine pre 710 pregleda

Таман што су се завршили Дани хумора и сатире „Вуко Безаревић“,  а у Пљевљима су  почели дани спрдње и силовања у  здрав мозак. Прво је осванула вијест да је ТЕ „Пљевља“ у току ноћи испуштила у Везишницу пепео и шљаку са депоније Маљевац, а успут и воду из  језера Отиловићи, како би што прије токсични материјал стигао у Дрину, и тако уклонили прљави трагови. Међутим, већ следећег јутра активисти НВО „Брезница“ и риболовци СРК „ Липљен“ су алармирали јавност и фотографисали помор рибе у Ћехотини.

Потпуно очекивано, у духу традиције њиховог понашања, прва реакција из Електропривреде била је пилатовско прање руку, уз тврдњу   да „надлежни у ТЕ „Пљевља“ нису вршили никакву активност на вентилима који контролишу испуштање материја у ријеку Везишницу, а која се улива у Ћехотину“. Успут су изразили спремност да поднесу кривичне пријаве против Н.Н. лица одговорних за поменути екоцид.  Након што се усталасала јавност потпредсједник Владе министар Симовић, после разговора са одговорнима у Електропривреди потврдио је њихову невиност и најавио  да је Електропривреда спремна „ ни крива ни дужна“ да плати све трошкове штете и поновног порибљавања Ћехотине.

Заборавили су на неке „ситнице“, јер постоје живи свједоци, који то разумије се не смију јавно рећи, из добро познатих разлога, да је у ранијем периоду сваке ноћи у Везишницу испуштана вода и шљака са депоније Маљевац. Уосталом откуда тај  цјевовод са вентилом који води до Везишнице и чему је служио. Није ваљда да је постављен 1918. године након „српске окупације“ Пљеваља и Црне Горе.  И како је могуће да један човјек након отварања вентила на Везишници, стигне на брану Отиловићи, да пусти додатне количине воде, како би токсични материјал што прије напустио  Ћехотину.

За невјреровати је вијест,у овој комедији ситуације или ДПС карактера да се јавило „ сумњиво лице“ Р.Д. у ТЕ „Пљевља“, које је на своју руку овластило руковаоца вентила  да испусти токсичне материје у Везишницу. Још једном се показало да је у Црној Гори најтеже доказати оно што сви знају, јер су институције које би то требале да раде заробљене и служе искључиво очувању власти и привилегија власника приватне државе. Биће интересантно пратити, у наредним мјесецима и годинама,судбину добровољне жртве Р.Д. , како ће бити кажњен, а како награђен, због тога што је на себе примио туђу одговорност. Је ли могуће  да актуелна власт  третира Пљевљаке као „Роћенова говеда из Расове“.

Оно што охрабрује је најновија вијест да је полиција поднијела кривичне пријаве против Електропривреде и четири запослена ТЕ“Пљевља“, укључујући и директора,да су одговорни за еколошку катастрофу у Пљевљима. Надамо се да се све неће завршити по оној народној „тресла се гора,родио се миш“.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 25 . JANUAR

24. januara 2022. 22:56

Francuska prejaka za Crnu Goru

24. januara 2022. 22:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33239 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14474 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13888 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13617 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12757 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12256 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12055 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11940 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10853 pregleda
%d bloggers like this: