КОМЕДИЈА СИТУАЦИЈЕ ИЛИ ДПС КАРАКТЕРА

    2 godine pre 623 pregleda

Таман што су се завршили Дани хумора и сатире „Вуко Безаревић“,  а у Пљевљима су  почели дани спрдње и силовања у  здрав мозак. Прво је осванула вијест да је ТЕ „Пљевља“ у току ноћи испуштила у Везишницу пепео и шљаку са депоније Маљевац, а успут и воду из  језера Отиловићи, како би што прије токсични материјал стигао у Дрину, и тако уклонили прљави трагови. Међутим, већ следећег јутра активисти НВО „Брезница“ и риболовци СРК „ Липљен“ су алармирали јавност и фотографисали помор рибе у Ћехотини.

Потпуно очекивано, у духу традиције њиховог понашања, прва реакција из Електропривреде била је пилатовско прање руку, уз тврдњу   да „надлежни у ТЕ „Пљевља“ нису вршили никакву активност на вентилима који контролишу испуштање материја у ријеку Везишницу, а која се улива у Ћехотину“. Успут су изразили спремност да поднесу кривичне пријаве против Н.Н. лица одговорних за поменути екоцид.  Након што се усталасала јавност потпредсједник Владе министар Симовић, после разговора са одговорнима у Електропривреди потврдио је њихову невиност и најавио  да је Електропривреда спремна „ ни крива ни дужна“ да плати све трошкове штете и поновног порибљавања Ћехотине.

Заборавили су на неке „ситнице“, јер постоје живи свједоци, који то разумије се не смију јавно рећи, из добро познатих разлога, да је у ранијем периоду сваке ноћи у Везишницу испуштана вода и шљака са депоније Маљевац. Уосталом откуда тај  цјевовод са вентилом који води до Везишнице и чему је служио. Није ваљда да је постављен 1918. године након „српске окупације“ Пљеваља и Црне Горе.  И како је могуће да један човјек након отварања вентила на Везишници, стигне на брану Отиловићи, да пусти додатне количине воде, како би токсични материјал што прије напустио  Ћехотину.

За невјреровати је вијест,у овој комедији ситуације или ДПС карактера да се јавило „ сумњиво лице“ Р.Д. у ТЕ „Пљевља“, које је на своју руку овластило руковаоца вентила  да испусти токсичне материје у Везишницу. Још једном се показало да је у Црној Гори најтеже доказати оно што сви знају, јер су институције које би то требале да раде заробљене и служе искључиво очувању власти и привилегија власника приватне државе. Биће интересантно пратити, у наредним мјесецима и годинама,судбину добровољне жртве Р.Д. , како ће бити кажњен, а како награђен, због тога што је на себе примио туђу одговорност. Је ли могуће  да актуелна власт  третира Пљевљаке као „Роћенова говеда из Расове“.

Оно што охрабрује је најновија вијест да је полиција поднијела кривичне пријаве против Електропривреде и четири запослена ТЕ“Пљевља“, укључујући и директора,да су одговорни за еколошку катастрофу у Пљевљима. Надамо се да се све неће завршити по оној народној „тресла се гора,родио се миш“.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23442 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9216 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8627 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8118 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7694 pregleda
%d bloggers like this: