Палибрк: Ванредно засједање СО Пљевља прилика да сваки одборник каже да ли заступа интересе Пљеваља

    2 godine pre 546 pregleda

Ванредно засједање СО Пљевља на захтјев опозиције, на тему катастрофалног стања животне средине проузрокованог радом Термоелектране „Пљевља“ биће прилика да, пред лицем јавности, јасно и недвосмислено сваки одборник каже да ли заступа интересе Пљеваља и својих суграђана или је само инструмент у рукама актуелног црногорског режима који се према овој средини односи као према колонији.

Свако од 35 одборника потврдиће или демантовати да ли је учесник вишедеценијске завјере против свог завичаја оличене у његовом беспризорном еколошком, привредном и културном затирању. Сваки одборник ће, у осталом, рећи да ли је слободан као појединац, јер тема о којој ће се расправљати превазилази све политичке и друге разлике.

Управо такав каратер ванредне сједнице СО Пљевља може бити пресудан и из темеља промијенити политички живот ове средине не само садашњи, већ и будући.

Један од људи који би свакако имали шта да кажу о теми која ће бити на дневном реду је доскорашњи предсједник Општине господин Мирко Ђачић. Његова најава да ће, након напуштања ДПС-а, наставити да се бави искључиво локалном политиком могла би овом приликом да буде потвђена тиме што ће позвати дио одборника владајуће коалиције, који дијеле његово мишљење, да пређу у опозицију и са њом формирају нову скупштинску већину, која би преузела сву локалну власт у Пљевљима. Тиме би потврдио све оно што је изјављивао након оставке, а изнад свега свој лични интегритет и несумњиво добре намјере и жељу да на боље промијени ситацију у Пљевљима. Отвореним и недвосмисленим стављањем на страну интереса ове средине и позивом својим доскорашњим партијским колегама да му се придруже, Ђачић би, без икакве сумње добио подршку огромне већине Пљевљака који су му дали свој глас на претходним изборима, а нова локална власт по први пут послије више од двије деценије пун легитимитет и снагу да може о интересима грађана да са Владом Црне Горе без снисходљивости и понизности разговара о свему и да се избори за оно што по Уставу и Закону припада Пљевљима.

Ову идеју сматрам још једним позивом на потпуно јединство Пљевљака које се сваким даном намеће као једино рјешење за превазилажење стања у ком се налази општина Пљевља и сви њени грађани, без изузетка. Многи ће рећи да је овакав политички став једна врста утопије, али немогу демантовати да је то једини могући излаз из зачараног круга у ком нас годинама држи црногорска власт.

Дакле, прилика је да на предстојећој ванредној сједници СО Пљевља, они које су грађани бирали на прошлим локалним изборима потврде да их нису обмањивали, да покажу свој лични интелектуални и морални интегритет и да, превазилазећи политичке разлике, смогну снаге да покушају ствари промијенити на боље.

Ако овај пут изостане слога Пљевљака, онда ништа. Ко последњи оде нек закључа капију.

Рајко Палибрк

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11726 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11084 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9835 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9322 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9068 pregleda
%d bloggers like this: