Покрет за Пљевља: БРАВО ПРЕДСЈЕДНИЧЕ

    5 godina pre 1559 pregleda

Покрет за Пљевља поздравља посјету  предсједника општине г. Игора Голубовића манастиру Свете Тројице, у коме се састао са Преосвећеним Владиком Милешевским господином Атанасијем. Не знамо да ли је предсједник Голубовић потписао петицију  за одбрану храмова и имовине Српске православне цркве у Црној Гори, али сам чин посјете манастиру Свете Тројице и састанак са Преосвећеним Владиком Атанасијем представља чин за уважавање.  Браво Вам га Предсједниче.

          Ово због тога што је до посјете дошло на почетку мандата новоизабраног Предсједника Општине, а поготову  у времену кад  Мило Ђукановић наставља своју беспоштедну борбу против Српске православне цркве.  И најављује формирање аутокефалне Црногорске православне цркве. Узалуд  је било писмо Васељенског патријарха Вартоломеја, у коме тврди да тзв. Црногорска православна црква никад није била аутокефална, а  да је  једина канонска црква у Црној Гори Митрополија црногорско – приморска и остале епархије Српске православне цркве.Узалуд му је објаснио да Мираш Дедеић није Епископ него особа рашчињена од Васељенске патријаршије.

Сила Бога не моли, па ни Мило Ђукановић не признаје Васељенског патријарха. Једини „патријарх“ кога он уважава је господин Столтенберг, познатији као генерални секретар НАТО пакта. Зато на пријем  поводом Дана државности Црне Горе позива рашчињеног и анатемисаног распопа Мираша Дедеића. Народ би рекао Боже сачувај и саклони. Али, давно је речено да Бог силу не воли, и да је „мука с богом ратовати“, па смо увјерени да ће господар Црне Горе ову битку изгубити.

          Зато у нади, да посјета Предсједника Голубовића манастиру Свете Тројице и његов састанак са Преосвећеним Владиком Атанасијем није у духу политике ДПС –а „ добро јутро чаршијо са обадвије стране“, још једном браво Предсједниче.