Покрет за Пљевља: ПРЕДЛОГ ЗА РАЗМИШЉАЊЕ

    1 godina pre 650 pregleda Izvor: PV Informer

Јутрос је полиција привела градоначелника Подгорице Ивана Вуковића због организовања непријављеног скупа на Тргу независности у Подгорици, коме је према процјенама полиције присуствовало 50 000 „патриота“. Господин Вуковић је негирао своје учешће у организацији митинга, исплаћивању трошкова за гориво и подјели бесплатних сендвича. Такође је негирао и подизање рампе у тунелу Созина за бесплатан пролазак учесника скупа, као и бесплатну подјелу застава и мајица. Заклео се градоначелничком чашћу и мајком Црном Гором да он није члан НКТ-а и да не зна за забрану политичких окупљања у  броју већем  од 100.

Разумије се, поштовани читаоче, ово је измишљења прича, јер су, у Црној Гори,  још на власти ( додуше броје последње дане) Мило Ђукановић, Милутин Симовић и Веселин Вељовић. Али зато није измишљена прича него чемерна стрварност да још нису откривени и похапшени „ невидљиви“ терористи из Пљеваља, који су у организацији ДПС- а и тајне полиције, покушали да изазову међунационалне сукобе.

О самој иконографији и порукама мржње које су се чуле на митингу готово да не вриједи трошити ријечи. Носити мајице на којима пише: „Радије ћу с` пушком уз планину, но под ноге српском циганину“ , било је незамисливо носити у Црној Гори, све до владавине Мила Ђукановића. Додуше, усташко сјеме је давно посијано, још у вријеме Секуле Дрљевића, али је  до сада гајено „ по кућа“ и приватним забранима, готово у илегали. Тек је под влашћу Мила Ђукановића је  добило званичну државну потпору и постало владајућа идеологија.

Израз те идеологије  је и предлог Закона о слободи вјероисповијести, прогону СПЦ  и приватизацији њене имовине. У склопу те операције најављиване су нове тракторијаде како за  вјерујући народ, тако и  за свештенике СПЦ. Лично је Душко Марковић, премијер и црна кутија Црне Горе, изједначио фашизам и Светосавље, а прогон најавио за  дан после избора од 30.августа, за које је вјеровао да ће их добити, као и све раније,  у последњих 30 година. Међутим, овога пута „мали од кужине“ се преварио, јер  „ устала  је Црна Гора, светиња се бранит мора“. А кад су на једној страни Св.Василије Острошки, Св.Петар Цетињски, Његош, Марко Миљанов и вјерујући народ Црне Горе, онда не постоји та ђавоља сила која се не може побиједити.

Отужно дјелује лабудова пјесма ДПС-а, са све Јадранком Барјактаревић, која уподгоричком кафићу закликта „ Не може нам нико ништа, јачи смо од Србије“. То што је своју пјевачку каријеру започела и остварила у Београду, само је доказ како се брзо заборавља доброчинство. Ваљало би је подсјетити, да је и Зоран Калезић, некада легенда народне музике, уочи референдума поднио оставку на мјесто предсједника Удужења естрадних умјетника Београда. Повјеровао је да ће постати дворски пјевач у сувереној Црној Гори и да му неће фалити ни птичијег  млијека. Међутим, нова – стари господар Црне Горе више је волио да дочекује Нове године и организује  прославе уз Пинкове звезде , поготову ако су биле женског пола. Због тога је Зоран морао трбухом за крухом чак у Америку, а кад се вратио повукла га је носталгија за „поноћним Београдом“. Ни у ком случају не призивамо такву судбину младој пјевачици, али не би било згорега да се мало нашминка стидом.

Било како било, све су ово последњи трзаји одлазеће власти и Мила Ђукановића, који ће све учинити да пролонгира тај одлазак. Шта је чинити опозицији која је побиједила на изборима 30.августа? Нема сумње да је приоритетни задатак што ранији договор о формирању нове владе. Разумије се, јако је битно договорити се о подјели три најважније функције у Црној Гори, на којима ће почивати будућа власт. У доброј вјери, Покрет за Пљевља, предлаже за предсједника Владе професора Здравка Кривокапића, за предсједника Црне Горе Алексу Бечића и за предсједника Скупштине Дритана Абазовића. Ово је предлог за размишљање и искључива намјера нам је да допринесемо што бржем формирању нове власти, која ће радити за добро свих грађана Црне Горе.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

Najnovije vijesti

Zvezda čeka Bragu, Vest Hem u Zagrebu

16. septembra 2021. 12:17

Otišao je veliki Dušan Duda Ivković

16. septembra 2021. 10:09

Prognoza vremena – 16. septembar

15. septembra 2021. 22:21

Cijene u avgustu porasle 3,1%

15. septembra 2021. 20:43

NAGRADE NAJBOLJIM RADNICIMA EPCG

15. septembra 2021. 19:12

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 25867 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11609 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10673 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10041 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9213 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8724 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8550 pregleda
%d bloggers like this: