БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ВЛАДИКЕ АТАНАСИЈА: ОТВОРИМО СРЦЕ И ДУШУ КА ОВОМ РАДОСНОМ ДОГАЂАЈУ

    4 godine pre 920 pregleda Izvor: listpolimlje.info

„Божић је заиста дан радости. То је дан када се господ јавља и посвједочава да је са нама, да нам је пријатељ, да нас није ни заборавио ни оставио. Подсјећа нас да је могуће остварити све оно што је обећао јер нас ОН у томе предводи. Али, тражи од нас да и ми начинимо мали, мали корак, да се отворимо према том великом догађају и да у њему активно учествујемо“, рекао је, између осталог владика Атанасије у својој божићној честитки коју је данас упутио свим вјерницима православне вјероисповести, највише онима који су увређени и понижени, сами и огорчени, онима који су сами у себи заробљени, онима гладним правде али и свима осталима, грађанима, ученицима, наставницима, радницима…

Традиционалним поздравом, „Мир божји, Христос се роди“ владика Атанасије је позвао на љубав, разумјевање, побожност и човјекољубље. Најбитније је, рекао је владика, да своје срце, душу и мисли потпуно отворимо ка овом догађају.

Он је такође упутио позив грађанима да у недељу, након свете литургије изађу у молитвену шетњу у 11 часова улицама Пријепоља како би изразили своју подршку народу Црне Горе који ових дана молитвама брани своје светиње од закона који је, како је рекао је владика Атанасије, озаконио незаконито.