Бојовић: Екстремизам Бошњачке странке је билдован у теретани ДПС-а

    4 godine pre 677 pregleda Izvor: PV Informer

Након јучерашња два неуспјела покушаја, Бошњачка странка је коначно почела да потписује саопштења иза којих стоји. Очекујемо да јој се већ данас придружи ДПС, тим прије што су све отворенији националистички екстремизам, осионост и незаситост Бошњачке странке билдовани у теретани ДПС-а.

Једино тачно у вашем саопштењу јесте да сам, оним што сам јавно саопштио, говорио о себи. Припадам Демократској народној партији и Демократском фронту управо због тога што смо спремни да јасно и гласно, одлучно и доследно бранимо част и достојанство Његошеве Црне Горе, да снажно заступамо став да у Црној Гори треба обезбиједити једнака права свима и ослободити је из канџи корупције и приватне државе. Припадам Демократској народној партији и Демократском фронту управо због тога што јасно видимо у ком правцу води ваша политика и политика ДПС-а. Примјећујемо да вама из Бошњачке странке савршено одговара то што ДПС гарнитура, огрезла у криминалу и корупцији, претварајући Црну Гору у приватну државу, покушава да преобликује духовни идентитет Црне Горе и отуђи је од Србије, Срба и вјековног православља, како би сте и ви онда лакше спроводили ваше планове, не само у Црној Гори, већ и на регионалном нивоу. Због тога смо вас, поводом ваше најновије националистичке провокације, честитике поводом наводног дана Санџака, коју сте при том упутили свим становницима непостојећег Санџака, добронамјерно упозорили датиме подстичете даљу нестабилност, тензије, подјеле и сукобе у Црној Гори.

Представници Бошњачке странке су, само због тога што су партнери криминализованог ДПС-а, умислили да им се све може у Црној Гори, па и да промовишу политичке аспирације у погледу формирања Санџака као посебне територије. Да сте за мир, стабилност, суживот и антифашизам, не би се придруживали албанском фактору и оваквим честиткама отворено исказивали територијалне претензије у односу на један дио Црне Горе.

Да заиста баштините идеју антифашизма и мултикултуралне и мултеконцесионалне Црне Горе, ви би сте први стали у одбрану државотворне и једине канонске Митрополије црногорско-приморске и Српске православне цркве и реаговали би на институционални прогон Срба, српског језика и ћирилице, као и на прогон и политичке пресуде лидерима Демократског фронта у монтираним процесима, које се доносе само због нашег чврстог става и јасне политике у одбрани традиционалних вриједности Његошеве Црне Горе.

Због укупне јавности, указали смо да одређене појаве нису случајне и неповезане и да разумијемо политичке поруке које тиме шаљете, али вас још једном упозоравамо да сузбијете свој екстремизам и да се заједно са ДПС-ом не играте опасних игара јер, понављамо, ризикујете додатну дестабилизацију прилика, подјеле, тензије и сукобе у Црној Гори.

А кад већ говорите о преласцима из једне у другу партију, примјећујемо да је садашња предсједница ОО Бошњачке странке у Пљевљима недавно прешла из ДПС-а у Бошњачку странку што додатно говори да сте ви заправо једнате иста партија.

Владислав Бојовић,

члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта