БОЈОВИЋ: Позивам предсједника општине Пљевља и предсједника ОО ДПС-а Пљевља као и све остале функционере власти широм Црне Горе да буду сјутра ујутру у Никшићу

    4 godine pre 802 pregleda Izvor: PV Informer

Посебно након што је правна служба Скупштине Црне Горе заузела став да предложени Закон о слободи вјероисповијести није у складу са Уставом и правним системом, позивамо предсједника Општине Пљевља Игора Голубовића и предсједника ОО ДПС-а Пљевља Влада Милинковића, као и све остале функционере власти широм Црне Горе, који себе сматрају православцима, да се одазову позиву Митрополије црногорско-приморске и буду сутра ујутру у Никшићу на великом црквено-народном сабору. Свима је већ постало јасно да је у позадини овог закона намјера да се правним и политичким насиљем вјековна, државотворна и једина канонска Српска православна црква у Црној Гори претвори у партијску цркву која, као таква, заправо и не би више била црква већ организација под котролом партије на власти, чиме би Црна Гора остала без најснажнијег духовног темеља.

У одговору свих нас на позив Митрополије, видјеће се ко је вјера, а ко невјера и ко је спреман да се због својих позиција и материјалних привилегија одрекне сада Цркве, а сутра Црне Горе, другим ријечима да дугорочно ризикује стабилност у овој држави и будућност своје дјеце. Не може бити разумијевања за било какве изговоре, нити се може толерисати њихово одбијање овог позива, ако у овом судбинском тренутку не искажу свој протест и неслагање. Ако се поново не одазову позиву Цркве и не пођу сутра у Никшић, они се морају сврстати у ред издајника и Цркве и предака, а све зарад очувања њихових тренутних личних интереса, при том ризикујући несагледиве последице по Црну Гору. Ово је тренутак у којем православни народ у Пљевљима и широм Црне Горе може да види ко је спреман да слиједи, а ко да погази свету обавезу очувања православне Црне Горе, за коју су животе дали наши преци, и ко је спреман, а ко није да слијепо подржава политику која би да је обезличи и духовно обезглави.

Владислав Бојовић,

члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта