Бојовић: Превоз аутомобилом могућ за више од два одрасла члана истог домаћинства

    4 godine pre 1154 pregleda Izvor: PV Informer

Зашто се већ недељама грађани Црне Горе држе у заблуди да се аутомобилом наводно не могу превозити више два одрасла путника, дакле без изузетка?

Зашто се већ недељама грађани Црне Горенамјерно држе у незнању да се аутомобилом ипак могу превозити више од двије одрасле особе, ако су они чланови заједничког породичног домаћинства?

Као доказ објављујемо фотографију са дијелом наредбе која се тиче ове врсте забрана.

Из најбоље намјере постављамо питање, зашто се, због нечијег немара и неодговорности, живот грађанима додатно компликује? Зашто су грађани доведени у ситуацију да им се основне наредбе које се тичу забрана разјашњавају тек након њиховог позива полицији?Зар је потребно да јавност реагује да би се донесене наредбе разјашњавале, умјесто да то буде проста обавеза државних органа који су ту наредбу донијели? Овде, прије свега, мислимо на Кенана Храповића и Милутина Симовића, који ваљда могу да се потруде да грађанима бар разјасне забране које уводе. Или су превише заузети тиме да се донирани новац за борбу против короне намиче привилегованим режимским фирмама и тајкунима, док рецимо Црвени крст у многим општинама нема да подијели ни основне намирнице све већем броју грађана који се јављају за помоћ.

Искључиво са циљем да грађанима олакшамо живот у епидемији корона вируса, указујемо на ове очигледне пропусте и захтјевамо од надлежних државних органа и формираних тијела да разјашњавају мјере које доносе. У супротном, сматраћемо да се поново покушава изводити лов у мутном, гдје се отвара простор злоупотребама и појачавању амбијента неједнакости и неправде, у коме јепознато ко најгоре пролази, умјесто да се конкретно помогне свима што хитније, онолико колико је то стварно потребно.

Владислав Бојовић,

члан председништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта