Велика Народна коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: КЛЕКНИ ДУШКО МАРКОВИЋУ

    4 godine pre 1365 pregleda Izvor: PV Informer

Црном Гором и приморјем равним језде кићени сватови. Бого мили, да ти је стати па гледати, све јунак до јунака, министар до министра. Језде, и дању и ноћу, а  јест` им за невољу, примиче се судњи дан30.август. На челу ове колоне је  барјактар, предсједник Владе Душко Марковић, а стари сват предсједник Црне Горе Мило Ђукановић. Као што је ред и обичај барјактар развио алај барјак па кликује танко гласовито, како су светосавље и фашизам подједнако опасни за Црну Гору. Нуто момка и нуто памети с којом ријечи мисли да задобије подршку грађана Црне Горе.

Некако у исто вријеме, хрватски премијер Андреј Пленковић положио је, поводом Европског дана сјећања на жртве свих тоталитарних и ауторитарних режима, вијенац код Владине спомен плоче на Голом отоку и запалио свијећу код спомен – крста. Тиме је одао почаст голооточким  жртвама комунистичког режима, међу којима је било највише Црногораца. Међутим, Душку Марковићу не пада на памет да уради нешто слично, умјесто тога, он по задатку старог свата сије мржњу и подјеле по Црној Гори. Јуче је био у Пљевљима  и  посјетио Рудник угља, тражећи подршку од грађана Пљеваља. Заборавио је да још нисмо потрошили оних 100 милиона евра, које је недавно обећао, а који  су се изгубили у пљеваљским маглама.

Антифашисто, боље би ти било да си посјетио споменик на Стражици,  подигнут у спомен јунацима погинулим  у прводецембарској бици 1941.године. На само стотину метара од споменика налази се јама, у којој леже неопојане кости 25 мученика, које су у грађанском рату комунисти у два наврата, 1944 и 45 године бацили у јаму. Не би ти спала круна са главе да си на том мјесту клекнуо на кољена и запалио свијећу за покој њихових душа.

На повратку за Подгорицу, ред је био да свратиш и посјетиш Пасје гробље код Колашина, каквог нема у Европи. А нема  га, и није нигдје   било,  да брат убија брата, а онда то гробље назове пасјим. Умјесто тога ДПС –ова власт сахрањује окупаторске, њемачке војнике и подиже им споменик у кругу касарне у Голубовцима. А лијепо у члану 10. Закона о спомен обележљима пише да није дозвољено подизати споменике лицима која су била сарадници окупатора. Испада, да су спомен обиљежја њемачким војицима пожељна, а братске кости нека и даље труну по јамама диљем Црне Горе.

 Знате ли господине барјактаре колико је десетина или стотина Њемачких војника погинуло у Другом светском рату на простору Црне Горе? Знате ли  предсједниче Владе колико је грађана Црне Горе погинуло од братске руке у грађанском рату у истом периоду? Разумије се побједници су проглашени за хероје, а губитници за сараднике окупатора и домаће издајнике. Исто то урадили сте након референдума 2006.г, када су они, који су били за заједничку државу са Србијом, проглашени за домаће издајнике, и тако  је поново посијано сјеме раздора и мржње.

И умјесто да радите на превазилажењу подјела и мирењу Црне Горе ви нападате Српску православну цркву, која је њенкамен темељац. Комунисти су то радили обећавајући рај на земљи и једнакост за све. Ви и ваш стари сват прво сте похарали Црну Гору, а онда кренули у рат са црквом и Богом. Тај рат никад и нико није добио, па нећете ни ви.

Грађани Пљеваља то најбоље знају изато ће 30.августа заокужити број 9.

Велика Народна коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!