Велика Народна коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: ЦРН ОБРАЗ И ЧИСТЕ ЦИПЕЛЕ

    4 godine pre 657 pregleda Izvor: PV Informer

Од кад је свијета и вијека, у Пљевљима важи стара народна мудрост да се „ не  гоји прасе уочи Божића“. То једино не важи за ДПС и његове функционере, пошто су они партија, која је у стању да на свом конгресу усвоји програм, којим се планира оснивање нове партијске цркве у 21 вијеку. Да чудо буде веће половина њих се декларишу као атеисти, али истовремено и експерти за црквену аутокефалност. С тога није чудо што од народне изреке са почетка текста признају једино прасе, поготову ако је на ражњу.

Само у овој предизборној кампањи ископали су толико рупа, положили каменова темељаца и пресјекли свечаних врпци, тако да то све више личи на урнебесну комедију. Један чин те комедије је одигран 15.августа ове године на депонији пепела и шљаке на Маљевцу. Извршни директор ЕПЦГ Игор Новељић, предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић, и Извршни директор Рудника угља Пљевља Славољуб Попадић, засадили су двије саднице на депонији пепела и шљаке Маљевац у Пљевљима. Тиме су најавили, пројекат вриједан 20 милиона евра. „Након завршетка пројекта и рекултивације депоније Маљевац, Пљевља ће на располагању имати уређен парк површине 600 000 м2, са преко 45000 садница јавора, црног бора и рује. Биће изграђена и бициклистичка и трим стаза, постављен парковски мобилијар, клупе за одмор и све остало што садрже савремено уређени паркови“, издекламова, не трепнувши оком, директор ЕПЦГ Новељић.

Црни Игоре, а за кога планирате тај европски парк на Маљевцу, трећина сељана око депоније је умрла од канцера, трећину сте иселили, а Пљевља су полумртав и пуст град. Добрим дијелом томе је допринијела и ТЕ Пљевља, са својом депонијом пепела и шљаке на Маљевцу, воденим огледалима којих никад није било, и рекултивацијом која траје деценијама. Сваки сељанин из Збљева прво би озеленио ( затравио) ту површину, а онда садио дрвеће. Међутим, вама  је важно да су вам  потурили даске, да ципеле не испрљате, а црн образ сте сакрили корона маскама. Зато електропривредна браћо и руднички другови подхитно смијените онога ко је направио снимак, као и  савјетника, који  вас је наговорио да то радите 15 дана уочи избора. Господине Новељићу, електричним жицама, које од ТЕ воде струју за Никшић и Подгорицу, свакога дана отекне по пола милиона евра, тако да сте умјесто дасака комотно могли поставити златне плоче.

Зашто нисте отишли на депонију Градац, тамо је мање блата, а рекултивацију је чврсто обећао, има томе 15 година, тадашњи министар за екологију Ненезић. Коначно господине Игоре Голубовићу, колико има година како Рудник угља и Општина Пљевља обећавају уређење Боровичког језера? Након свега наведеног последњи чин ове ДПС комедије, која у Пљевљима оставља трагичне последице по живот грађана, одиграће се 30. августа. Пљевљаци сигурно немају дилему кога подржати на изборима 30.августа.

Велика Народна коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!