Велика народна коалиција – За Будућност Црне Горе упутила писмо и списак грађана који су уписани у бирачки списак БиХ, списак на фејзбук профилу коалиције

    4 godine pre 1231 pregleda Izvor: PV Informer

Данас је велика народна коалиција – За Будућност Црне Горе упутила писмо и списак грађана који су уписани у бирачки списак БиХ, Министарству унутрашњих послова ЦГ, министру господину Мевлудину Нухоџићу следеће садржине:

Господине министре, шаљемо вам списак грађана Црне Горе који су уписани у бирачки списак БиХ, који је ажуриран 06.05.2020.године, чиме су доказали да посједују пребивалиште и држављанство у БиХ.

По Закону о држављанству, члану 24 став 1 тачка 1 – црногорски држављанин губи црногорско држављанство по сили закона ако је добровољно стекао држављанство друге државе осим у случају предвиђеном чланом 18 став 2 овог Закона а то је уколико је Црна Гора потписала уговор са другом државом и ратификовала у Скупштини Црне Горе.

Опште је познато да такав уговор (споразум) не постоји између Црне Горе и Бих.

Молимо Вас да примјените Закон о црногорском држављанству члан 24 став 1 тачка 1 и одузмете црногорско држављанство, избришете исте са бирачког списка како би спријечили злоупотребу Закона о избору одборника и посланика Црне Горе на парламентарним изборима који ће бити одржани 30.августа 2020.године.

Желим да Вас упознам а истовремено упозорим да уколико Ви не предузмете поменуте мјере, бићемо принуђени да сами спријечимо злоупотребе и кршење Закона а за последице које евентуално могу наступити бићете искључиво Ви одговорни.

Сличне садржине писмо је коалиција упутила и Основном државном тужилаштву у Пљевљима, Амбасади Босне у Црној Гори као и Амбасади Црне Горе у Босни.

Списак грађана који се налазе на бирачком мјесту у БиХ и у Црној Гори, и који је достављен нашем порталу, можете наћи на званичној фејзбук страници коалције „За будућност Црне Горе“. На списку се налази укупно 179 имена, са матичним бројевима, гласачким мјестом у БиХ и у Пљевљима. Лица која се налазе на списку гласају на бирчаким мјестима: Ватрогасни дом, Локални путеви, Пошта ЦГ у Гаговића имању, СО Пљевља, Ловћен осигурање, пошта Црне Горе, Грађански биро, ОШ у Ковачевићима, Задружна заједница објекат Ајановић, кућа Даниловић Горана у Сречању, кућа Даниловић Славке у Крћевинама, Омладински дом на Потркуши, ОШ „Салко Аљковић“ десно, гимнизаја „Танасије Пејатовиоћ“, „Атлас монт“ банка, Мљечна пијаца, Супермаркет Камени мост, ОШ у Готовуши, Хотел Пљевља салон и ОШ „Салко Аљковић“ лијево.

У име велике народне коалиције „За будућност Црне Горе“

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА

Милан Мијо Лекић