ВЕЧЕРАС ВЕЛИКА ЛИТИЈА УЛИЦАМА ПЉЕВАЉА

    4 godine pre 1123 pregleda Izvor: PV Informer

ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ

ГОСПОДО ПЉЕВАЉСКА

Неизмјерно смо благодарни што сте се синоћ достојанствено и у великом броју одазвали позиву наше Свете Српске Православне Цркве и нашег духовног пастира, његовог преосвештенства владике Атанасија, и присуствовали Молебану који је служен у нашим храмовима. Ходећи синоћ у Литији на чијем је челу био патријарх Варнава, показали сте да сте достојни његовог светог лика и дјела, лика и дјела свештеномученика тројичког Серафима Џарића и осталих пљеваљских свештеномученика.

Позивамо Вас да и вечерас дођете на Молебан Пресветој нашој Мајци Богородици који ће служити наши свештеници у Цркви Свете Петке у 18 сати. Након одслуженог Молебана кренуће Литија улицама Пљеваља и биће прочитан СВЕТОВАСИЛИЈЕВСКИ ПРОГЛАС.

Нека вечерас нико не остане својој кући! Нека ријеке људи, жена и дјеце, свака православна породица, из сваког дијела града и са сваког пљеваљског села крену сложно и достојанствено у наручје својој Мајци Цркви. Нека се вечерас душе наших предака са Небеса веселе и поносе својим потомцима. Нека хришћанска љубав наших топлих и богобојажљивих душа отопи окове леда који нас стежу са свих страна. Тако ћемо од војске сатанске сачувати нашу Свету Тројицу, нашу Довољу, нашу Дубочицу, наше Аранђелово и све наше свете цркве које на земљи сијају као звијезде и обасјавају наша срца.

Ми другог путовођу и другу поруку за Вас немамо, осим ријечи нашег славног патријарха Варнаве чије ријечи са Небеса одјекују: 

„НА ОКУП СРПСКИ НАРОДЕ!

НА ОКУП, НЕ ПРОТИВ НАШЕ БРАЋЕ ДРУГЕ ВЈЕРЕ ИЛИ ДРУГЕ НАРОДНОСТИ, НЕГО ПРОТИВ БЕЗУМЉА И КОРУПЦИЈЕ!

НА ОКУП СРПСКИ НАРОДЕ У ИМЕ ЧАСТИ И ОБРАЗА!

НА ОКУП, СРПСКИ НАРОДЕ, У ИМЕ БОГА И СВЕТОГА САВЕ!

НА ОКУП, СРПСКИ НАРОДЕ, У ИМЕ ИСТОРИЈЕ ТВОЈЕ И ЛЕГИОНА МУЧЕНИКА ТВОЈИХ!

НА ОКУП, СРПСКИ НАРОДЕ, РАДИ ДЈЕЦЕ ТВОЈЕ И БУДУЋНОСТИ ТВОЈЕ!

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

    ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА