ВЕЧЕРАС СВИ У ЛИТИЈУ ПРОТИВ ОТИМАЊА НАШИХ СВЕТИЊА

    4 godine pre 1660 pregleda Izvor: PV informer

ВЈЕРНИ НАРОДЕ ПЉЕВАЉСКОГ КРАЈА,

Синоћ сте имали прилику да на црногорском тзв. јавном сервису чујете како је ова антиправославна телевизија напрасно почела да брине о здрављу Пљевљака и препоручује нам да због велике загађености не излазимо напоље у поподневним сатима. 

Гле чуда, пуних тридесет година Пљевљаци се боре са екстремно загађеним ваздухом, а „наша“ Телевизија Црне Горе је тек почела да брине о нашем здрављу. Свакоме је јасно да црногоркска антинародна и антиправославна телевизија, суочена са великим  народним незадовољством, покушава на очајнички начин да одврати вјерни народ од учествовања у великим литијама које се организују у знак протеста против дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести. Поручујемо уредништву Телевизије Црне Горе да народ пљеваљског краја не дотичу никакве објаве са њихове телевизије, па макар се оне тицале и екстремне загађености. Телевизија Црне Горе је постала синоним за све оно што се нашем народу лоше дешавало у протеклих тридесет година и зато је гледаност црногорске телевизије на територији наше општине изузетно ниска. Нажалост, црногорски тзв. јавни сервис се сада укључио и у кампању за отимачину црквене имовине. Јадно и жалосно дјелују сви њихови извјештаји, а уредништво ове телевизије је симбол медијског мрака и једноумља којим покушавају поробити слободоумни народ у Црној Гори.

Вјерни народе, наши славни преци су градили наше цркве и манастире и животима својим их бранили и одбранили. Чинили су то у најтежим временима турске окупације и свих окупатора који су после Турака долазили и пролазили. Знали су наши преци да је Црква Христова душа народна и да по сваку цијену душу своју морају сачувати, па чак и своје животе заложити за одбрану Цркве. У томе су успјели!

У модерном 21. вијеку ми, њихови потомци, налазимо се пред испитом – да ли смо достојни својих предака и наше славне историје. Судећи по томе како је народ нашег краја реаговао на вијест о отимању наших црква од стране Владе Црне Горе, ми смо показали да нашим венама тече крв наших предака који су животе полагали за слободу и будућност свога потомства. Нема тога блага за које бисмо продали наше цркве и манастире!!! Нема те силе овоземаљске пред коју нећемо стати и одбранити сваки педаљ земље Српске православне цекве!!! Свима онима који из мишијих рупа провирују и очекују да ће вечерас бити мање Пљевљака на литији поручујемо да ће нас бити још више. И старо и младо, свака православна породица, ће бити у литији која неће престати све док безумници не одустану од злокобне намјере да одузму Божије храмове.

С благословом српског патријарха Иринеја, благословом милешевског епископа Атанасија и препорукама Епархијског савјета Српске православне цркве у Црној Гори, ми смо спремни и истрајни у намјери да одбранимо своју Цркву, па чак и по цијену својих живота, јер нам они не би ништа значили без вјере Христове и Цркве – вјековне наше заштитнице и у невољама утјешитељке.

Зато, поштовани Пљевљаци, вечерас нико нема право да остане у кући. Молебан Пресветој Богородици служи наш епископ Атанасије са почетком у 18 сати у цркви Свете Петке. Потом велика литија креће улицама Пљеваља. 

На самом крају овог кратког прогласа поздрављамо вас стиховима професора Пљеваљске гимназије, Димитрија Јевтовића Полимца:

„Пљевља моја, весел’те се!

Срећна као никад прије,

У вами се данас свуда

Стјег знамења светог вије.“

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!!!

У ИМЕ САБОРА ВЈЕРНОГ НАРОДА – ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА