Епископ милешевски Атанасије дао благослов на организовано ангажовање православне омладине у борби против вирусне пандемије у Црној Гори

    4 godine pre 1538 pregleda Izvor: PV Informer

На молбу Пљеваљског одбора за одбрану светиња његово преосвештенство епископ милешевски господин Атанасије дао је свој архипастирски благослов на организовано ангажовање православне омладине у борби против вирусне пандемије у Црној Гори. Пљеваљски одбор за одбрану светиња Општинском тиму за заштиту и спашавање ставља на располагање групу младих волонтера, који су током организовања протестних литија вршили послове редарске службе.

У ситуацији када опаки и невидљиви непријатељ угрожава саму биолошку супстанцу нашег народа свјесна и савјесна православна омладина, уз благослов своје Цркве, жели да помогне у борби за обуздавање болести, тако што ће помоћи најугроженијим дијеловима становништва, на начин како одреде надлежни државни органи.

У званичном допису који ће прослиједити Општинском тиму Одбор ће доставити имена и контакт податке волонтера како би се омогућило њихово ефикасно ангажовање. Истовремено, Одбор користи прилику да позове суграђане да се понашају у складу са усвојеним мјерама надлежних државних органа и на тај начин дају свој допринос општем добру.

Увјерени смо да да ћемо заједничким напорима уз Божју помоћ побиједити и ову пошаст.

Пљеваљски одбор за одбрану светиња