Лекић: Да сам твог образа и морала, Бајићу, био би и данас у „Водоводу“ на високој функцији

    5 godina pre 3794 pregleda Izvor: PV Informer

Послије пуних 5 дана од мог саопштења јуче нам се појавио један немушти покушај писаније вјечитог помоћника директора, квазиопозиционара којем је животна максима да је корист преча од истине умјесто обратно.

Нисам ја измислио, Бајићу, већ наш народ, а ти овом својом писанијом и увредама које су једино својствене теби и твом вјечитом ментору показујеш да истина највише погађа (боли).

Признао си, Бајићу, да си ноћу мијењао правилник о орагнизацији и систематизацији радних мјеста, измислио радно мјесто савјетника директора на један дан, да би Министар Храповић могао именовати Ердуана Лаловића за вршиоца дужности директора ЈЗУ Општа болница Пљевља.

Све си то радио да би се долазећем директору „увукао“ тамо гдје не треба, као што си увијек чинио својих 40 година радног вијека свим његовим претходницима.

Кажеш, Бајићу, да је правилник мијењан по Закону. Јесте, Бајићу, по Закону али по ноћи и циљно.

Кажеш, Бајићу, да је Ердуан засновао радни однос на основу споразума о заснивању радног односа запосленог.  Питам те, Бајићу – ђе је оглас, ђе је конкурс за савјетника директора? Је ли по Закону запошљавање на један дан, без огласа и конкурса? Па наравно да није, Бајићу, морам ја да те учим праву и памети.

Кажеш, Бајићу, да ти ниси као ја харао и похарао „Водовод“, запошљавао на десетине рођака и пријатеља. Јеси, Бајићу, осим плате која је била скромна, више користи од „Водовода“ си имао ти и твој вјечити ментор него ја. И данас има више запослених у „Водоводу“ твојих и твог ментора, него мојих рођака.

Бајићу, тешко ми је што ћу се сада спуштати на твој ниво али си ме натјерао. Бајићу, тражиш чињенице и тјераш ме да јавно пишем оно што сви знамо:

  • као квазиопозиционар , роварећи и сплеткарећи у редовима опозиције успио си да рођеног сина запослиш ни мање ни више него у Владу Црне Горе – Министарство финансија!

Да ли је икада иједан опозиционар успио такав подухват или је то само захвалница ДПС-а за ону неславну титулу коју си добио уз опозиционар – квази?

  • Када помињеш службена возила, Мијо Лекић јесте користио службено возило јер је радио и био у служби предузећа, запослених и свих грађана од 0 – 24 и о томе показују резулатати рада у Водоводу. За разлику од мене, ти си теби својствено, кукавички, приватним возилом возио пацијенте у Београд а гориво точио и узимао међународне дневнице возача ОБПВ.

Да ли мислиш да грађани не знају да си наплаћивао и међународне дневнице када си са родбином санитетским возилом ишао у БГ? По ком то Закону правник умјесто медицинског особља иде у пратњу пацијента и наплаћује међународну дневницу?

  • Милан Лекић, за разлику од тебе, никада није крио шихте запослених и тиме наносио штету запосленима већ, напротив, радио све јавно и транспарентно.

Свима је у Општој Болници јасно каквим си се све малверзацијама бавио када си штитио оне који су запосленима директно завлачили руку у џеп и закидали их на зарадама.

  • Нису грађани заборавили, иако је било давно, како си због својих уцјена око запослења завршио онако како си завршио.

Да ли мислиш да су грађани заборавили твоје недјело које си направио на радном мјесту а ниси процесуиран захваљујући огромним интервенцијама, јер би због тог дјела изгубио функцију предсједника СО коју си тада обављао?

Да ли мислиш да грађани не знају да такво хаотично стање у болници није могуће без тебе и твојих правних марифетлука којима безпроговорно слушаш надређене?

  • Мијо Лекић никада, за разлику од тебе, није писао фиктивне прековремене сате и енормно увећавао зараду. Добро, Бајићу, знаш револт љекара у ОБ Пљевља и јавно питање: како један правник може имати већу плату него хирург и кардиолог?
  • Бајићу, ком то запосленом, изузев тебе, је пошло за руком да нема никаквих одбитака за боловање а није на болничком лијечењу? Да ли искрени опозиционари могу имати овакву привилегију?

Божидаре Бајићу, чињеница има још на претек али поражавајуће је што оне баш долазе од твојих запослених који те најбоље познају!

Поново помињеш Горана Даниловића. Жао ми је, Бајићу, што је теби и твом ментору пропао план да се преко Горанових леђа увучете поново у НСД. Није мени, Бајићу, оснивао ДПС странку 2014. године када сте ти и твој ментор на општинском одбору изгубили већину и нису се Мијо Лекић и НСД шешељали као што је Покрет за Пљевља, ти и твој ментор. Лијепили сте се за СНП, за ДФ, за Праву Црну Гору, која вам је, Бајићу, следећа дестинација?

Помињеш, Бајићу, да сам узео отпремнину, да ми је полиција, суд, тужилаштво за петама. Узео сам отремнину по Закону, зато што нисам био продана душа и лажни опозиционар као што си ти и није ми било мјеста са оваквом власти, не у Водоводу, него нигдје. Да сам твог образа и морала, Бајићу, да сам лажни опозиционар и данас би био у Водоводу помоћник извршног директора за техничке послове као што си ти био свих ДПС-ових директора у ЈЗУ Општа болница Пљевља. Нађи ми, и у оваквој „демократској“ Црној Гори један примјер да је неки опозиционар помоћник ДПС-овског директора. Твој случај је за Гинисову књигу Бајићу.

Да су ми били полиција и суд за петама – јесу Бајићу, за разлику од тебе кога они штите. Теби за петама нису они али јесу запослени који ми се сами јављају и објелодањују нечасне радње које си радио за власт. Биле су ми за петама све институције система ове несретне државе ЦГ. И не да су ми били за петама него ми нису силазили пуних 12 и по година са грбаче. Нема институције овог монтенегринског система која није вршљала, нажалост, и по твојим и твог ментора пријавама, да би ме уходили и прогласили кривим. Али, Бајићу, моје сите очи и мој поштени рад и поштени рад мојих сарадника свима је одговорио оном чувеном – „Мало морген“.

И на крају, желим да се извиним свим члановима и симпатизерима НСД, свим грађанима Пљеваља, што сам био принуђен и дозволио себи да полемишем са тобом, Бајићу, и што сам то радио на сличан теби начин.  Али морао је неко да саопшти народу ове твоје дугогодишње прљаве игре. Нећу се бавити, Бајићу, више тобом, ти си небитна карика, имам ја убудуће много паметнијих послова. 

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ

Милан Мијо Лекић