ЛЕКИЋ – МАРКОВИЋУ: НЕ ЛАЈЕ КУЦА РАДИ СЕЛА НЕГО РАДИ СЕБЕ

    5 godina pre 1355 pregleda Izvor: PV Informer

Господине Марковићу, најавом одржавања сједнице Владе у Пљевљима, Пљевљаци су очекивали да ћете онако узгредно, ноншалантно пустити у рад други блок Термоелектране, чији је темељац поставио Мило Ђукановић 11. јула 2016. године, честитати реализацију пројекта Топлификације града Пљеваља, чију је реализацију истог дана започео Мило Ђукановић, пустити Цементару у рад, покренути возове жељезничком пругом Пљевља – Бијело Поље, отворити аеродром на Ђулиној гуци, пустити у рад градску Топлану.

Нису Пљевљаци могли повјеровати да сте скупили толико снаге, дрскости па слободно могу рећи и безобразлука да, по ко зна који пут, у сусрет парламентарним изборима бацате Пљевљацима прашину у очи, привијате хладне облоге са лажним обећањима.

Када сте, господине предсједниче Владе, и господо Министри, својом посјетом чинили добро Пљевљима и Пљевљацима, од кога и због чега се плашите? Због чега је град опсадиран полицијом? Мора да сте се сјетили оне Ваше народне – Ко тебе хљебом, ти њега каменом.

Господине Марковићу, није ваљда да санација одлагалишта пепела и шљаке на Маљевцу и олово–цинковог одлагалишта у Градцу још траје. Пет година већ реализујете поменуте пројекте, исто као  што реализујете 37 година топлификацију града, као што већ 3 године градите други блок Термоелектране, као што већ 3 године градите градску Топлану.

Сваком је, иоле нормалном, грађанину Пљеваља јасно да је ово одржавање сједнице Владе у Пљевљима са циљем да Ваша лаж буде убједљивија.

Дали сте, господине Марковићу, сагласност на еколошку таксу која ће износити 2,5 – 3 милиона еура на годишњем новоу. И то је велика подвала Пљевљима и Пљевљацима. Господине Марковићу, питам Вас ко може ријешити са 2,5 – 3 милиона еура на годишњем нивоу овако и тешко и катастрофално стање животне средине  у нашој опптини. Средства која сте одобрили као еколошку таксу по Закону о животној средини, чланом 79 став 3 користе се искључиво за заштиту животне средине.

Ви сте овом Одлуком, овим потезом, за ситне новце скинули један велики терет са Владе Црне Горе и буџета државе а навалили на локалну управу и на ионако биједан општински буџет.

Овим потезом направили сте алиби (изговор) за државне институције и привредна друштва – главне загађиваче, чији је већински власник држава, да у сваком моменту могу да кажу локалној управи – добили сте финансијска средства од еколошке накнаде, ријешавајте проблеме сами!

Обећасте, предсједниче, изградњу болнице у Пљевљима. Неће објекат, предсједниче, лијечити пацијенте. Упослите Ви, предсједниче, 30 љекара специјалиста који су неопходни по свим нормативима да пљеваљско здравство доведете колико-толико у нормално стање:

  • Да прекинете ову бруку да пљеваљске мајке, сестре, супруге – породиље порађају гинеколози као што се ради у свим нормалним државама у 21 вијеку а не да то ради ортопед као у нашем граду;
  • Да се пљевљаске мајке, сестре, супруге – породиље порађају у свом граду који има болницу и гинеколошко-акушерско одјељење а не да се шаљу у Бијело Поље да се порађају и да се наши будући суграђани рађају као Бјелопољци;
  • Урадите нешто да пљеваљско здравство, које има болницу и које једино на сјеверу Црне Горе нема урегентни центар, да пљевљаци као пацијенти не тумарају од врата до врата по пљеваљском здравству;
  • Урадите нешто да пацијенти пљеваљског здравства не чекају на прегледе по 5-6 мјесеци а многи, нажалост, и не доживе заказани преглед;
  • Урадите нешто на формирању двије екипе дежурне Хитне медицинске помоћи, да нам се не дешава да када једна екипа оде на терен, као на примјер у Бобово, Поблаће, Буковицу, читав град остаје без услуге Хитне медицинске помоћи;
  • Учините нешто да спријечите корупцију при додјели специјализација, да се не дешава да се специјализације не додјелују пљевљаским љекарима већ љекарима Бијелог Поља, Берана, Цетиња па чак и Сарајева, који се никад неће вратити ни дана да раде у пљеваљском здравству;
  • Учините нешто да се унормале цијене љекарских увјерења, да Пљевљаци не иду по Рожају и Никшићу, због троструко ниже цијене љекарских увјерења;
  • Учините нешто да оспособите кадар за коришћење лапароскопског инструмента за хирургију, који се 15 година не користи па се наши грађани шаљу у Беране и Подгорицу;
  • Учините нешто на оспособљавању кадра за коришћење кабинета и инструменета за ендоскопију са свим пратећим прибором;
  • Урадите нешто на  поправљању међуљудских, међунационалних, међуетничких односа које сте Ви произвели са вођењем кадровске политике у нашем здравству.

Господине Марковићу, свјесни су грађани Пљеваља да Ви ову параду одржавања сједнице Владе у Пљевљима нисте извели из добрих већ из преварантских намјера.

Знају грађани Пљеваља да не лаје куца ради села већ ради себе, знају грађани да сте Ви дошли да лобирате локалне ДПС функционере у борби са Вашим шефом Милом Ђукановићем. Мислили сте, Марковићу, да сте овим потезом убили 3 зеца, нисте Марковићу – вратили сте се у Подгорицу празних шака.

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПЉЕВЉА

Милан Мијо Лекић