ЛЕКИЋ: Они који мисле да уласком у злочиначку НАТО алијансу могу потцјењивати и провоцирати српски народ, грдно се варају.

    4 godine pre 946 pregleda Izvor: PV Informer

На XVI сједници Скупштине општине Пљевља, шеф одборничког клуба Нове српске демократије Пљевља, Милан Мијо Лекић предложио је да се дневни ред допуни са тачком која гласи – актуелна политичка ситуација у општини Пљевља и образложио разлоге свог захтјева рекавши следеће:

Свјестан да ризикујем да ће ме појединци, а поготово они којима су једино свети лични ситни интереси оптужити да сам велики националиста, да сам чак шовиниста, да ширим говор мржње, да нарушавам мултиетничност, мултикултуралност, мултиконфесионалност, покушаћу да објасним разлоге због којих сматрам да би Скупштина требало да води расправу на ову тему.

Из мојих, истина усмених сазнања, које посједујем из свакодневног разговора са грађанима, актуелна политичка ситуација у нашој општини је на граници подношљивости. 

Основни разлог овако лоше политичке ситуације у нашем граду је дискриминација већинског православног а поготово српског народа који се огледа

  • кроз именовања функционера у државне органе који се налазе на простору наше општине а и Црне Горе:
  • кроз именовање функционера у локалној управи
  • кроз запошљавање радника у државним институцијама које се налазе на простору наше општине, запошљавању радника у локалну управу, запошљавање радника у привредна друштва чији је оснивач општина, запошљавање радника у компаније чији је већински власник држава (РУП, ТЕ), запошљавање у тајкунским компанијама.

Дискриминација већинског српског народа и селективно уступање просторија (сале Скупштине општине, Дома културе, Дома војске, гимназијске сале) за одржавање културних манифестација (свечаних академија, књижевних вечери, промоција књига, прослава), тако да је исте скоро немогуће добити за одржавање културних манифестација из српске баштине док на другој страни манифестације из муслиманско-Бошњачке баштине одржавају се без проблема у истим. 

Ове аспирације Муслиманско – Бошњачког народа за обнављање Санџака као посебне административне територијалне јединице на простору Црне Горе и Србије, иако је свима јасно да је Санџак окупациона творевина османлија, иако се зна да је то била само привремена административна територијална јединица коју су Турци формирали на српским земљама (Старом Расу, Старом Влаху, Старој Херцеговини) којима су управљали Санџак-бегови као са војним плијеном по одобрењу султана, иако се зна да су и Турци  1921.године укинули све Санџаке, да су Санџаци на овим нашим просторима завршили 1912.године за навијек вијекова. 

Овај свакодневни езан (позив на молитву) муслиманско-бошњачких вјерника што се чује по 6 пута дневно са минарета џамије преко разгласа гдје је јачина звука ненормално висока, у последње вријеме, српски народ  доживљава као провокацију. 

Ово понашање главног пљеваљског имама (оџе) Кадрибашића и вријеђање српског народа преко друштвених мрежа, све ово је допринијело да је актуелна политичка ситуација у нашем граду на граници подношљивости. 

Зато, поштоване колеге, обраћам се првенствено одборницима муслиманима и Бошњацима из ДПС-а и Бошњачке стране, подржите мој предлог да водимо отворену и искрену расправу о овим проблемима. 

Сигурни будите да није добро ове проблеме завлачити под тепих, сви смо, надам се, свјесни гдје се налазимо, да се налазимо на једној балканској вјетрометини гдје се стање и геополитичка ситуација мијења из дана у дан и из часа у час. 

Не могу а да не поручим онима који мисле да уласком у злочиначку НАТО алијансу могу потцјењивати и провоцирати српски народ, да се грдно варају поручио је на крају Лекић. 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НСД ПЉЕВЉА