ЛЕКИЋ – ПРАВОСЛАВЦИМА ИЗ ДПС-а: Напустите секту, станите уз своју цркву

    4 godine pre 734 pregleda Izvor: PV Informer

Предлог Закона о слободи вјероисповијести представља акт за отимање имовине Српске православне цркве од стране већ одавно однарођеног режима Mила Ђукановића. Дужност сваког истинског православца у Црној Гори је да се одупре овом безумљу и да својим присуством на црквено-народном сабору у Никшићу стане на пут онима који хоће да руше наше манастире, да скрнаве свете ћивоте, да преоравају наша гробља и да прекрајају нашу свијетлу историју.

Свети Василије нас позива да 21. децембра будемо у Никшићу са црквеним великодостојницима и да примимо његов свети благослов и станемо у одбрану наше Свете Саборне и Апостолске Српске православне цркве.

Мило Ђукановић је од 1998.године, прихватајући издајство свог народа, заједно са својом однарођеном и криминалном партијом присвојио, продао, приватизовао и прокоцкао све чега се дотакао у Црној Гори, па је садa своје прљаве и у криминалу огрезле руке усмјерио на Цркву и њену имовину. Суочени са режимским безумљем и безакоњем немамо право на неодлучност, на двоумљење, нити на ћутање. Свакога онога Србина и православца који у овом моменту не дође на позив Светог Василија и не стане уз своју Цркву стићи ће клетва цара Лазара, али ће га проклети и крв прадједовска проливена на Светом Олтару вјере православне.

Стотинама и стотинама година наши преци су крв проливали бранећи наше свете манастире: Свету Тројицу, Довољу, Дубочицу, манастир Светог Архангела у Тари и остале наше светиње. Зар да дозволимо да после толико проливене крви и костију праведника положених у темеље наших светиња, дозволимо да се у наше вријеме у њих уселе Ђукановићеви криминалци и почну их крчмити као што су раскрчмили цијелу Црну Гору??? Наравно да се то неће десити, јер ће народ стати у овом кризном моменту уз своју Цркву која га је кроз вјекове ропства, таме и ужаса једина чувала.

Имајући у виду озбиљност цјелокупне ситуације као предсједник Општинског одбора Нове српске демократије у Пљевљима, позивам све правдољубиве и богољубиве Пљевљаке да се заједно одазовемо позиву Светог Василија Острошког и да у древном Оногошту у суботу примимо његов свети благослов и тако станемо на пут разулареним режимским бандама које крволочно оштре своје зубе да њима черече црквену имовину.

Позивамо и све поштене гласаче и симпатизере ДПС-а да буду са нама на братском Световасилијевском сабору са којег ћемо поручити да нам је вјера и братска љубав изнад свега и да ћемо сви бити јединствени у одбрани наших светиња и уздићи се изнад партијских и других подјела.

Свјестан сам, браћо, да сте многи из невоље подржавали ову ДПС – СЕКТУ. Надам се да вам је сада јасно, после оног погреба, оне комеморативне сједнице од осмог конгреса ДПС –а, на ком су главни гости били Килибарда, Чанак и Вук Драшковић – перјанице издаје православне – српске вјере, да им је крај!

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА

Милан ЛЕКИЋ