Лекић Храповићу: Имали сте више среће него памети!

    5 godina pre 1991 pregleda Izvor: PV Informer

Министре здравља, Храповићу

Поред свих недаћа и невоља са којима се бори наш град од пљачке, девастације, еколошке катастрофе задесила нас је и ова саобраћајна несрећа.

За непуних мјесец дана морам да Вам се обратим по трећи пут. Хладне главе, када се све стишало и хвала Богу прошло без жртава, као представник грађана Пљеваља имам и право и обавезу да Вам се јавно обратим и упутим најоштрију критику са коментаром : Имали сте више среће него памети!

Обраћам Вам се без икаквог политичког интереса, чак напротив, несумњиво је да ће ме злобници оптужити да скупљам политичке поене на несрећи али сваки добронамјеран грађанин зна да је ова моја критика утемељена. 

Само захваљујући Богу и савјести, пожртвованости пљеваљских доктора као и свог медицинског особља, грађана Пљеваља који су се самоиницијативно јављали у службу, избјегнута је трагедија која би Пљевља заувијек уцртала на мапу градова са трагичним билансом жртава у саобраћају.

Министре Храповићу, Ви одлично знате о чему ја говорим а немојте мислити да не знају и грађани Пљеваља. Ставите прст на чело и запитајте се оно што се сваки Пљевљак запитао те ноћи:

  • Шта би се десило да је број тешко повријеђених умјесто 3 био 33, што је у оваквим несрећама и очекивано?
  • Како објашњавате грађанима да је те кобне ноћи у болници био један једини анестезиолог, један једини ортопед а само 2 хирурга?
  • Шта би се десило да је умјесто 2 било хитно оперисати 20 пацијената?
  • Шта би се десило да је у аутобусу била једна или више трудница, гдје су гинеколози у Пљевљима да хитно интервенишу?
  • Обмањујете јавност да је те ноћи скенер радио а нас преко 200 грађана окупљених испред болнице је са нестрпљењем очекивало да ли ће мајстор поправити скенер.
  • Јавно реците колико је то било обрађених јединица крви на залихама у Пљевљима.

Министре Храповићу, сва ова питања Вам прво постављају Ваши малобројни специјалисти из ОБ Пљевља, баш они који су били на директном удару те ноћи и лице у лице са повријеђенима а којима нисте ни дали прилику да се јавно обрате медијски.

Зато сте, Министре, сјутрадан у Пљевљима направили параду која вријеђа интелигенцију, грађана, љекара и свих присутних у овој несрећи. Дали сте за медије оскудно саопштење у

којима се, случајно или не, захваљујете свима осим службама из Републике Србије, које су се јавиле да помогну, а имам информацију да су послали возила. 

Требало би имати стварно тврде очи и образ ђон и на врхунцу свега представити стоматолога  да даје изјаве а који апсолутно није учествовао ни у једном сегменту пружања помоћи, гдје није било проблем да грађани Пљеваља примјете да човјек нема ни социјалну интелигенцију за комуницирање са јавношћу, гдје је било примјетно да сте му и сами помагали суфлирањем. Свјестан свога незнања и своје неспособности да обавља функцију Вд директора, а истовремено и свјестан да је та чињеница општепозната свим грађанима Пљеваља, Ердуан  Лаловић је покушао да то надокнади са податком да је обављао функцију члана Одбора директора. Лаловић је превидио чињеницу да је управо у том периоду здравство у Пљевљима пало на најниже гране, што значи да и сам признаје да је доприносио оваквом катастрофалном стању. Превидио је и чињеницу да велики број запосленог медицинског особља није уопште ни знао да је он у одбору директора, што упућује на закључак колико је заправо било његово ангажовање у том одбору. 

За неупућене, ко није био обавијештен о саобраћајној несрећи, интервју за телевизију Вијести  је највише личио на конференцију за штампу послије когреса Социјалдемократске партије. 

Као представник грађана Пљеваља, првенствено желим брз опоравак повријеђених са жељом да се што прије опораве и врате својим кућама и искрено се надам да овај догађај неће оставити трајне последице на њихово здравље. 

ПРЕДСЈЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА

Милан Мијо Лекић