НКТ се брутално мијеша у изборни процес

    4 godine pre 507 pregleda Izvor: PV Informer

Упозоравамо неуставни НКТ да се, мјерама које доноси, брутално мијеша у изборни процес у корист владајуће гарнитурекоја би да прогониСрпску православну цркву и отима светиње, која би да одржи систем у којем се само појединци богате док су сви остали преварени, запостављени, дискриминисани и у којем већина једва саставља крај са крајем. НКТ се претворило у пуки предизборни сервис ДПС-а, наочиглед читаве домаће и међународне јавности. И то на начин да изборни процес учини што нерегуларнијим, али у корист владајуће гарнитуре. На изборима који су судбински за опстанак Цркве и православља у Црној Гори, НКТ се сврстава на страну оних који би да Црква и православље у Црној Гори буду угашени.

Јавност у овом тренутку треба да зна, да ли је истина да су пуни капацитети за смјештај обољелих од корона вируса у болницама широм Црне Горе, а да ништа није предузето, после толико времена од избијања епидемије, да се нови капацитети обезбиједе? Да ли је истина да је инфективно одјељење у Подгорици већ попуњено?Који је капацитет јединица интензивног лијечења у погледу обезбијеђеног централизованог кисеоника и са колико слободних респиратора у овом тренутку рапослажу здравствене установе? Зашто се од почетка епидемије практично није ништа урадило на развођењу централизованог кисеоника на инфективној клиници у Подгорици и у болницама широм Црне Горе? Зашто то није урађено на вријеме, а евидентно је да није, ако се очекивао други талас епидемије?

По свему судећи, параполитички НКТ не интересује то што су здравствени радници, љекари и медицинске сестре, доведени на  саму границу издржљивости!Овом приликом упућујемо велику захвалност медицинским сестрама у Пљевљима и широм Црне Горе које су упркос притисцима и уцјенама којима су годинама биле изложене, подржале Цркву и светиње у овом судбинском тренутку за Црну Гору.

Такође, позивамо НКТ да престане да дискриминише општине као што су Пљевља кроз увођење ригорозних мјера блокаде живота, док у другим општинама са сличном или лошијом епидемиолошком ситуацијом то не чине.Поред тога, у Пљевљима је, рецимо, мање заражених на 100 000 становника него у Подгорици, Тивту, Будви, Цетињу… а у Пљевљима су примјењене много строжије мјере, него у другим градовима. Поставља се питање да ли су пљеваљски угоститељи мање битни од угоститеља у другим градовима? С тим у вези подсјећамо да, у периоду док у Пљевљима није било заражених, Пљевљаци су подносили исте мјере као и становници других општина, у којима је било више десетина обољелих од корона вируса. Пљевљима и сјеверу Црне Горе је ионако доста дискриминације!

Умјесто што су заокупљени прилагођавањем мјера предизборним потребама власти, чланови НКТ-а би требало да престану да примјењују двоструке аршине и да се коначно позабаве огромном конфузијом која влада и на граничним прелазима и у погледу нејасних мјера које се доносе, али и евидентним непостојањем координације надлежних државних органа и здравствених установа.

У свјетлу предстојећих избора, врло је индикативно то што се, мјерама НКТ-а, практично онемогућава улазак грађана Црне Горе из Србије, а омогућава се улазак у Црну Гору, а самим тим и гласање на предстојећим изборима муслиманско-бошњачкој дијаспори из Швајцарске, Њемачке, Луксембурга…, која већ деценијама не живи у Црној Гори и која би сада, намјером ове власти, требало да пресуди статус Цркве и православних светиња у Црној Гори. Наведена чињеница говори о очигледној паници и страху режима од сигурног пораза, јер им њихови досадашњи гласачи, масовно отказују повјерење и послушност!

Стога, овога пута, ни НКТ-у неће поћи за руком да спаси ову власт сигурног пораза јер народ у Црној Гори не да светиње, жели слободну, а не приватну државу, жели коначно нормалан посао и нормалан живот уз православно помирење и политичку стабилност, а то можемо обезбиједити само смјеном ове, од народа отуђене, владајуће гарнитуре.

Владислав Бојовић,

члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта