ОДБОРНИЦИ, ПОКАЖИТЕ ДА НИСТЕ ПАРТИЈСКИ РОБОВИ

    4 godine pre 759 pregleda Izvor: PV Informer

Одбор за одбрану светиња позива вјерни народ да и вечерас у великом броју буде учесник велике народне литије која ће проћи улицама нашег града. Предходно ће у цркви Свете Петке његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије служити Молебан са почетком у 18 часова.  

Борба за одбрану светиња није при крају, него је тек почела! У сваком тренутку морамо бити спремни на то да ће власт на све начине покушати да разбије наше литије, што је и до сада безуспјешно чинила. Посебно морамо водити рачуна о томе да нас сваку ноћ буде све више. Само бројношћу и истрајношћу можемо натјерати однарођену власт да повуче дискриминаторски закон који је унио немир и смутњу у сваку православну породицу и у цијелу Црну Гору.

Српска православна црква никада у својој осмовјековној историји није била ни против кога, већ је кроз све вјекове била заштитница обесправљеног народа и утјешитељка у свакој невољи. Цијели град Пљевља настао је на манастирској земљи и умјесто да у 21. вијеку држава са Црквом води дијлог о повраћају црквене имовине, држава је одлучила да отме Цркви једино и најсветије што јој је остало, а то су цркве и манастири.

Пљеваљски одбор за одбрану светиња позива одборнике владајуће коалиције у Пљевљима да се уздигну изнад партијских директива и са својим народом стану у редове за одбрану своје Цркве. Са жаљењем смо примили информацију да нећете присуствовати сједници Скупштине Општине Пљевља која је сазвана на иницијативу грађана поводом Закона о слободи вјероисповијести. Господо одборници из владајуће коалиције, овим чином сте показали да сте партијски робови и да сте стали у одбрану оних који су заратили са Црквом Христовом. Овим чином навлачите проклетство на себе и своје породице. Искрено се надамо да ова ваша одлука о бојкоту није коначна и да ће дио вас присуствовати сједници 28. јануара и својим учешћем у расправи стати у одбрану Српске православне цркве. 

У ИМЕ САБОРА ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА ПЉЕВАЉСКОГ КРАЈА

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА