ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: ИЗВИНИ МИЛО, АЛИ ВЛАСТ ЈЕ ВЛАСТ

    4 godine pre 700 pregleda Izvor: PV Informer

Ових дана дигла се велика халабука након посјете Едија Раме Црној Гори. Наиме, премијер владе Албаније, иначе познат као велики поштовалац и  подржавалац Мила Ђукановића и његовог режима, дошао је у Црну Гору без уобичајеног  дипломатског протокола. Након ручка са Милом Ђукановићем посјетио је Тузи и разговарао са Ником Ђељошајем, предсједником општине Тузи. Пошто нема званичних информација о чему је разговарао са својим саговорницима појавиле су се бројне спекулације о мотивима и разлозима његове изненадне посјете.

Готово смо увјерени  да нема разлога ни за какву забринутост, јер смо убијеђени да би се Рамине поруке Милу Ђукановићу могле сажети у једну реченицу. Извини Мило, али власт је власт. Човјек је дошао да оправда своје сународнике код свог пријатеља Мила, јер је сасвим извјесно да ће Албанци ући у нову демократску владу Црне Горе. Исто као што нема сумње да ће то урадити и Бошњаци. Корота за ДПС режимом трајаће тачно 40 дана, колико је обичај у Црној Гори, а након тога ће бити  формирана нова влада.

Баш као што смо и предвидели, корона, хара ли хара. Тако већ данима број новооткривених случајева   у Црној Гори  је троцифрен, а у Пљевљима  је до сада   умрло 13 обољелих. У таквој ситуацији  одлазећа власт и НКТ се поношају по оној народној: „Село гори, а баба се чешља“. Након пораза на изборима дошло је до распада система за борбу против пандемије Ковида 19.Надлежне институције и одговорни функционери само што не кажу, болујете и  умирите кад сте гласали за опозицију. Министар здравља се повукао у илегалу да продужи мандат досадашњим директорима Домова здравља, што је не само незаконито него и неморално.

А то што се ковид пацијенти у Пљевљима лијече телефонским порукама љекара, што плаћају лијекове, што о контактима заражених и кластерима нико и не размишља, што се инфузије у Ковид пункту примају сједећи, а у  инпровизованом одељењу за Ковид пацијенте нема централног развода кисеоника, него се исти ваља у боцама као у првој половини 20.вијека, никог није брига. Битно  је да је министар здравља у изборној кампањи поставио камен темељац за нову болницу. Не липши магарче, до зелене траве.Једина свијетла тачка су љекари и здравствено особље, који се у неадекватним условима боре за спас својих пацијената.

Предсједнику државе Милу Ђукановићу се привиђа посрбљавање Црне Горе од стране СПЦ. Господе Боже да ли  је човјек прочитао ишта од Његоша, макар Горски вијенац. Или је мислио на порибљавање Таре након завршетка изградње ауто пута Бар- Бољари? Због тога   најављује одлазак у шуму, у циљу одбране имовине и привилегија, а све под фирмом одбране Црне Горе и европских вриједности.Не треба се чудити овом науму, јер је читава тридесетогодишња владавина Ђукановића била политичка, правна и економска хајдучија. Почело је још са 14 000 пресуда назови Врховног суда Црне Горе, између два круга предсједничких избора1997.год  како би се по сваку цијену побиједио Момир Булатовић. Хајдучија је и оснивање партијске цркве на 8. Конгресу ДПС-а, прекоњегових тајних састанака са челницима  Агенције за националну безбједност, пред почетак црквених литија, до полутајног састанка челника полиције са предсједником Владе Душком Марковићем, у једном подгоричком ресторану.

Први ађутант првог комите Црне Горе биће досадашњи министар војни Предраг Бошковић, који је увртио себи у главу да умјесто оружаних снага Црне Горе и пута за Бобово, треба да „изграђује црногорски идентитет“. Није шала министар из Прачице хоће да изграђује црногорски идентитет. Итедант прве комитске чете, без сумње, биће потпредсједник одлазеће Владе и предсједник НКТ-а Милутин Симовић, како би, као несумњиви  познавалац шумског биља и плодова, обезбједио адекватан шумски сто за своје саборце, навикнуте на храну из  „Сплендида“ и  „Хилтона“.              Одлука о одласку у шуму биће донијета на ванредном конгресу ДПС –а половином децембра.За очекивати је да ће овога пута комитска буна избити у пљеваљским шумама. Више је разлога за то. Први је што су пљеваљске шуме најбогатије у Црној Гори, а други што су дате под концесију Миловом куму Брковићу. А кад се удруже министар војни и концесионар на пљеваљске шуме није тешко наћи најбоља мјеста за изградњу бајти за боравак и скривање будућих комита. Још ако се зна да ће им се сигурно придружити одељење љутих пљеваљских ДПС бојовника онда је опредељење за пљеваљске шуме неупитно. Али о томе у следећем саопштењу.