ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: РИБЕ ЖРТВОВАНЕ ДА БИ ПЉЕВЉА ЖИВЈЕЛА

    5 godina pre 672 pregleda Izvor: PV Informer

У бескрајном океану лажи и подвала Пљевљима и Пљевљацима, које не престају деценијама уназад, ових дана од стране челних људи из Електропривреде, дошла је и она највећа, крунска. Наиме, потпуно изгубљени и неспособни да одговоре на било какве ризике ( а и не труде се много када су Пљевља у питању ), од првог дана су почели са потпуно контрадикторним тврдњама, са различитих нивоа. Саплићући се из дана у дан о сопствене глупости, на крају су бриљирали тако да би им позавидио и сам Ђепетов Пинокио.

            Када се десио еколошки тероризам у Везичници и Ћехотини, директор и руководство ТЕ Пљевља су одмах, немушто, покушали да објасне да они „сироти“ појма немају о томе, ни лук јели ни лук мирисали. Некакав тамо вентил, ко зна гдје и ко зна како, отворио се сам или од стране неког недобронамјерног грађанина, путника намјерника и сл. За длаку тај несрећник, у својству НН лица, није добио и кривичну пријаву. Најлакше би ваљда било тако, зар не? У држави у којој десетине грађана, у по бијела дана, побише НН лица, није никакво чудо да се једно такво окриви и за помор рибе.

            Ипак, под великим притиском јавности и у страху од будног ока европских партнера, укључују се и „виши нивои“. Увидјевши да им прва верзија објашњења не може проћи ни код основаца, ствар преузима лично Милутин Симовић, свемогући  координатор  за Пљевља по свим питањима, од референдума па до риба, крупних и ситних. У свом добро познатом стилу „лако ћемо“, обећава надокнаду штете и порибљавање мртвих ријека. Што се тиче одговорности, дешава се велики напредак. Радник и инжењери су признали да су тамо нешто „чачкали“ око вентила на дренажној цијеви, тако да НН лице сада  може да одахне. Опет ништа чудно. У држави у којој за четрдесет и шест људских живота из воза смрти, окриве само машиновођу, ово је чак и напредак.

            Идући даље, уз апсолутно одсуство логике и истине,бездушни колонизатори Пљеваља, представљају се сада као спасиоци, којима на јуначке груди треба окачити ордење. Лажима никад краја. Не дај боже да нису на вријеме отворили вентил! „Ситуација је могла довести до пораста нивоа воде на депонији што би озбиљно нарушило стабилност бране, са несагледивим штетним последицама по људске животе, стамбене објекте и остала материјална добра“! Ма какво НН лице, да они у ЕПЦГ нису били присебни, одговорни, стручни и компетентни, Чернобил би био дјечја игра у односу на нас. Шта да кажемо, велико вам хвала свима, Одбору директора, топ менаџменту и менаџменту који није топ, закључно са Милутином! Благо нама кад вас такве имамо!

            Како да ми, Пљевљанке и Пљевљаци, не будемо срећни и задовољни, када ће нам ДПС, Електропривреда и Милутин, дати 60 милиона евра и обезбједити  најсавременију Термоелектрану у региону, а можда и топлификацију, ако будемо добри и послушни. Ослободили су нас и „првог одговорног“, директора ТЕ, иначе нашег Пљевљака, великодушно му прихватајући оставку иако није крив, створивши тиме неопходне претпоставке да на његово мјесто именују некога из Подгорице или Никшића. Ипак смо ми сами „забрљали“, не знамо ми те високе технологије без њих одозго. И на самом крају, кажу да су „извукли поуке“ и да се неће поновити. А и како би, када се више нема шта потровати у Везичници и Ћехотини.

            Да је ДПС и хоботница око њега, највећи непријатељ ове средине, саопштио је без имало увијања пред лицем цјелокупне јавности и дојучерашњи предсједник општине, Мирко Ђачић. Саопштио је и да је од 175 милиона евра прихода Рудника и ТЕ Пљевља, општини припало два милиона и 600 хиљада. Велико им хвала и на томе, нијесу требали прегонити. Будемо ли, драги суграђани и суграђанке, ово зло трпљели још коју годину и чекали „ремонт“ владајуће партије, неће нам требати ни то.

            За наук свима који су икада у свом животу гласали ДПС или који намјеравају да то у будуће чине, нека служи изјава Предсједника државе миленијумског трајања: „Шавник са својим потенцијалима симболизује постојаност Црне Горе“! Нека нам је вјечна! 

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА