Пљеваљски одбор за одбрану светиња: У покушају да нас увриједи, Ђукановић само показао да није предсједник свих грађана

    4 godine pre 2217 pregleda Izvor: mitropolija.com

Пљеваљски одбор за одбрану светиња са задовољством обавјештава јавност да је грађанска иницијатива упућена Скупштини општине Пљевља за осуду антицрквеног, лицемјерно названог Закона о слободи вјероисповијести, наишла на подршку одборника Скупштине општине Пљевља, која је на најбољем путу да даље дјелује као аутентично представничко тијело народа пљеваљског краја.

То на жалост не можемо рећи за посланике владајуће партије из Пљеваља у Скупштини Црне Горе, изопштене и пред проклетством, Данијела Живковића и Филипа Вуковића, који су подршком антицрквеном „Закону топуза“ на себе преузели терет великог гријеха и ставили печат не само на себе, већ и на своје потомство. Не можемо, такође, рећи ништа добро ни за предсједника Општинског одбора ДПС-а у Пљевљима Влада Милинковића, који чини све да допринесе реализацији ђавољег наума о отимању храмова, занемарујући не само вољу својих суграђана, већ и будућност и добробит своје породице. И предсједник Општине Игор Голубовић као и предсједник Скупштине Драгиша Сокић крију своје трагове и надају се епилогу који би им омогућио да из велике невоље у коју нас је гурнула њихова партија изађу без сопственог става и штете по своје личне интересе.

То, потпуно јасно саопштавамо, неће бити могуће. Ово вријеме и догађаји такви су и толики да надмашују значај свакога појединца и свачије каријере. Искушењима на којима се налази наша света Црква и вјерни народ потпуно смо дорасли и не треба сумњати да ћемо на све изазове одговорити силом наше вјере којој ништа неће моћи одољети.

У свом агресивном и безумном иступању, поред многобројних полуписмених и полуанонимних саопштења, предсједник режимске партије, назвао нас је „лудачким покретом“, чиме је показао да није предсједник свих грађана. Покушавши да нас „увриједи“, само је оголио своју злу намјеру (а које је сам креатор и главни протагониста) не само према православнима, већ и према држави Црној Гори.

Да нијесмо „лудачки покрет“, показаћемо већ на наредној литији која ће се одржати у четвртак 30. јануара, кад ћемо бити још бројнији – када ће се видјети све достојанство и господство овога народа, али и одлучност и јединство коме нема премца у нашој новијој историји. Ових дана, Пљевљаци су се ослободили страха који нам је деценијама утјериван у кости. Не постоје никакве шансе да не успијемо у нашој племенитој и часној намјери да сачувамо светиње – достојанством, миром и молитвом.

Нема те бране која ће зауставити нашу планинску ријеку и омогућити смутљивцима да у политикантској жабокречини отимају оно што су наши преци градили и бранили.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ – то је подухват који је смисао нашег живота!

Пљеваљски одбор за одбрану светиња, Пљевља, 28. јануар 2020. године