Радници Гријања због кршења Споразума од сјутра обустављају подлагање котлова

    4 godine pre 3196 pregleda Izvor: PV Informer

Да нико не воли да се диви другоме већма него себи посвједочио је први човјек града под Голубињом наступајући у телевизијској емисији „Без граница“ емитованој на телевизији „Вијести“ 23. XII 2019. године. Господин Голубовић се хвалио и тврдио како се Општина, као Оснивач нашег предузећа, изузетно потрудила и створила услове како би ДОО „Гријање“ у складу са законом остваривало добит и како би исплате радницима биле редовне. Јован Дучић би рекао да је због овог потребно лагати добронамјерно и претварити се недужно. Стари Римљани су имали ријеч „благодетна лаж“, „pia fraus“.

Поштовани суграђани,

Као и ви, и ми са забринутошћу пратимо актуелну ситуацију у нашој општини, држави и на глобалном нивоу. Ризикујући да ћемо можда дјеловати неодговорно и несавјесно, ипак смо одлучили да вам се овим путем обратимо.

Споразум о прекиду штрајкачких и протестних активности чији су потписници ДОО „Гријање“ и представници радника, а гарантори предсједник Општине и Секретаријат за стамбено-комуналне послове и водопривреду, прекршен је од стране фирме због неисплаћивања зараде за мјесец јул 2019. године. Због кршења Споразума радници у погону котларнице су једногласно донијели одлуку да се од сјутра 27. III котлови не ложе. На ово смо путем електронске поште упозорили предсједника Општине као и представнике фирме. Унапријед се извињавамо свим корисницима наших услуга, али једноставно, даље се овако не може и ми другог рјешења немамо. До сада смо небројено пута исказивали стрпљење и разумијевање, али смо и упозорили да наше стрпљење није безгранично. Разлог свега овога је тај што смо поруком на Viber групи, без било каквог разговора и објашњења обавјештени да исплата зараде за мјесец јул 2019. године неће бити. Овај потез сматрамо у најблажем смислу неодговорним. Радници у погону котларнице редовно обављају своје пословне задатке и изложени смо потенцијалној опасности од вируса. Ми се не можемо изоловати и остати „дома“ и заиста сматрамо да заслужујемо макар неки разговор и објашњење.

Сумњамо у изречене тврдње да се ова фирма налази на путу оздрављења. Истини за вољу, доласком техничког директора ствари јесу кренуле на боље. Тренутно нема и надамо се да у будућности неће бити сулудих идеја као што је измјештање 20 година старих, трулих и некоришћених топловодних цијеви од вртића „Еко бајка“ према стамбеној згради у непосредној близини вртића. Све је то рађено како би се ова фирма арчила. Своје сумње темељимо и на немогућности окончања в.д. стања у којем се наша фирма налази већ дужи временски период. Покушај избора директора претворио се у једну лакрдијашку представу гдје кандидати забораве да доставе љекарско увјерење, а кад то уредно доставе онда забораве да доставе диплому или им је неко не види у достављеној документацији. Неки од кандадита су чак и туристички водичи из другог града, или да будемо још прецизнији – туристичка водичкиња (да будемо родно равноправни и у сагласју са овим новоговором). У сазнању смо да многи привредни субјекти имају велика дуговања према нашој фирми, чак и од 20 хиљада евра. Овим путем јавно питамо зашто поједини привредни субјекти не морају да плаћају наше услуге, а новца нема како би се радницима исплатиле зараде?

Уз наду да у потпуности разумију стање у којем се налазимо, још једном се извињавамо свим корисницима наших услуга због непријатне ситуације на коју смо приморани.

С поштовањем,

Радници ДОО „Гријање“ – Пљевља