Реаговање предсједника Општинског одбора НСД Милана Лекића

    4 godine pre 1087 pregleda Izvor: PV Informer

Заиста је скандал да једна иницијатива за расправу о катастрофалном стању пљеваљског здравства изазове овакве реакције ОО Демократске Црне Горе и Покрета за Пљевља. Било како било, опет се доказује оно што сам рекао у претходним обраћањима јавности. Предсједник ОО ДЦГ се крије иза радног стола, без одговора на моја конкретна питања, док Покрет за Пљевља у бунилу издаје саопштења у првом лицу једнине и штити „правног експерта“ који је био десна и лијева рука сваког директора у пљеваљском Дому здравља. Није ни чудо кад по сваку цијену, зарад закулисних радњи и мржње, желе да опструирају активности крштене опозиције због интереса Пљевљака.

Вас боли врле Демократе што вас је Демократски фронт ухватио на дјелу. Ћутите на моја питања јер добро знате да погађам у центар. Оптужујете ДФ да сарађује са ДПС, а ви сте ти који сте иза леђа опозиције договорили са ДПС-ом да играте по режимским звуцима фруле и смандрљате изборне законе како вам нареде. Упорно скрећете са теме износећи елобарате о другим мјестима, а ја упорно говорим да је интерес Пљевљака и њиховог здравља на првом мјесту. Да ли ви живите у Пљевљима, господо из Демократа? Довољно нам је што гледа Пљевља однарођени режим, коме сад изгледа и припадате, као задњу рупу на свирали и не треба нам поповање са других адреса.

Пљевљаци су вас прозвали приждикућама, а ви и даље облијећете са бакљама око опозиционих домова као политички лешинари уз најогавнија подметања на рачун ДФ-а. Слободно вас могу увјерити да џабе измишљате како ће нас власт позатварати јер смо довољно одлучни у нашој антирежимској политичкој борби да то нећемо дозволити. Можете ви колико год желите да ДПС-у мастите попару. Презрели су вас сви који имају и зрно соли у глави кад тако нападате оне који сваки дан стоје на бранику традиционалне Црне Горе.

Ето сам дочекао да о мени говори да сам удбаш баш онај кога сам бранио од таквих инсинуација, некада чак и физички штитио од оних који су жељели да му то, те 1997. године, саопште у брк. Причало се и да је Вукашин Мараш, или његов брат, зависно од оних који су ширили такву причу, тутао неке паре испод кафанског стола првом лицу једнине Покрета за Пљевља које има прво у историји саопштење неке, наводно, организације писано као да је у питању један човјек. Свашта се прича и измишља, али сам дочекао да они које сам бранио од таквих бесмислица сада лажу и покушавају оптужити мене за исто. Ја немам потребу, драга господо, да лијечим комплексе на било коме, налик вама који гледате у Алексу Бечића као у златно теле или ови који забораве у ком лицу пишу саопштење.

Не чуди ме да вас бирачи напуштају када сте своје приче свели на једно слово. Народ је свима нама најбољи судија. А ви НЕЋЕТЕ ДА ПОТПИШЕТЕ иницијативу иза које су стали НСД, ДНП и СНП, а тиче се решавања горућих проблема Пљевљака.

У интересу јавности, још једном питам врле Демократе:

Ко је дао новце да обијате сваки кућни праг у Пљевљима, од села Геуша до бобовске Ограђенице?

Ко је дао новце да се она два првака Демократске Црне Горе, она два позадиновића оргијају 3 мјесеца у најлуксузнијим хотелима Пљеваља и то баш, не случајно, док се лидери Демократског фронта нису вадили из тзв. тужилаштва и тзв. суда Црне Горе, због измишљеног тзв. државног удара?

Што, кад обијасте пљеваљске прагове, идосте само код опозиционих гласача, што Вам би једина прича да ће лидери ДФ бити осуђени и затворени и да ће бити забрањен политички рад ДФ-а, што не уђосте у неку кућу ДПС-а и не очупасте неки њихов глас?

На крају, „политичкој громади“ од предсједника ОО ДЦГ поручујем да се придигне и одговори:

Ко вам је предсједник Демократске ЦГ, од кога је, које је вјере и нације?

Какав вам је став по питању уласка ЦГ у НАТО алијансу?

Какав вам је став по питању признања лажне државе Косово од стране ЦГ?

Какав вам је став по питању прогона српског језика и ћирилице из ЦГ?

Какав вам је став по питању отимања имовине српске православне цркве од стране ове однарођене, антисрпске власти?

Јесте ли за Мирашеву цркву или за Српску православну цркву?

Подржавате ли, или сте против слања војног аташеа ЦГ, Машуловића, на прославу највећег српског погрома који је доживио српски народ у Книнској крајини 1994. године, тј. на прославу „Олује“ гдје је поносно стајао испод транспарента са натписом „За дом спремни“?

Објасните грађанима Пљеваља па и ЦГ, што се живи не јављате док се у Тузима кличе ОВК, УЧК, вијори албанска застава, како то ви, грађанска партија, подржавате власт у Тузима док шиптарски национализам цвјета и поспјешује га Ваш потпредсједник странке Штјефан Цамај?

Што ћутите на вијорење албанских застава по Гусињу, турских застава по Рожају?

Објасните ону, досад невиђену у политичком животу, аномалну појаву да ДПС и то ко баш, онај Апрцовић (ПАЈСЕР) предлаже амандмане у име ткз. опозиционе Демократске ЦГ.

Могу ли грађани коначно знати какав вам је став по питању државних симбола, смета ли вам што државни симболи немају ниједан детаљ српског идентитета, одговарају ли вам оне двије последње строфе химне ЦГ, које је спјевао један од највећих српских зликоваца, Секула Дрљевић?

Ко вас је и са којим циљем основао, како ћете се ви и оно недорашче изјаснити на попису становништва 2021. године?