САОПШТЕЊЕ за јавност српских медија

    4 godine pre 876 pregleda Izvor: PV Informer

Уз извињење јавности због прекида програма, обавјештавамо вас да је услед неизмирених дуговања према Електропривреди Црне Горе, јутрос око 10 часова искључена струја Српској кући, а тиме и српским медијима – Српској телевизији и Српском радију, који емитују цјелодневни програм.

Не спорећи потраживања Електропривреде Црне Горе за утрошак електричне енергије, обавјештавамо јавност да пројекти српских организација који се баве очувањем идентитета српског народа у Црној Гори нијесу имали подршку фондација које за ту намјену имају опредијељена средства. Од укупно више од четири милиона евра опредијељених средстава у протеклом периоду, у Фонду за заштиту и остваривање мањинских права и Министарству за људска и мањинска права, српским организацијама додијељено је мање од један посто, иако српски народ чини натполовичну већину грађана Црне Горе који користе подршку наведених фондација.

Значајно је напоменути да српске организације и појединци, од издвајања Црне Горе из заједничке државе, па до данас, нијесу добијали подршку ни од Министарства културе, као ни Центра за културу мањина, што свједочи о очигледној дискриминиацији српског народа у Црној Гори.

Стога обавјештавамо јавност Црне Горе да ће, уколико се не пронађе адекватно решење, доћи до потпуног заустављања рада српских медија у Црној Гори.

Информативна служба српских медија