Саопштење пљеваљског одбора за одбрану светиња

    4 godine pre 1216 pregleda Izvor: PV Informer

Драга браћо и сестре, господо пљеваљска, помаже Бог,

Без обзира што се налазимо у овим тешким данима по нашу Цркву и наш град, не може се прећутати величанствена чињеница да смо вечерас, по двадесети пут, својим масовним одзивом на позив наше Свете Цркве показали како бити Пљевљак значи бити достојанствен и непокоран човјек. Пљевљаци отворено, храбро, достојанствено и без страха показују своје неслагање са наметнутим безакоњем у виду такозваног Закона топуза, и то је чињеница која враћа вјеру и наду у будућност нашег града! Бити у пљеваљским литијама значи бити дио ове часне и славне породице која је устала да брани своју Цркву, али и своју државу Црну Гору. Бити у пљеваљским литијама значи бити међу господом, изабраном Господом, која пише најљепше странице историје наше Цркве и државе. Зато захвалност припада сваком Пљевљаку, а посебна захвалност припада дјеци и омладини овог намученог града, која показују да су људи његова највећа вриjeдност.

Међутим, и поред величанствене слоге и достојанства које импонује и које су показали грађани Пљеваља и цијеле Црне Горе, доносиоци безаконог акта који су назвали ,,Закон о слободи вјероисповијести“ својим бесловесним подметачинама и изношењем ноторних и бруталних неистина покушавају да унесу раздор међу грађане, који су показали висок ниво грађанске свијести, али и познавања историјата својих светиња као и свога народа.

Позивамо руководства Д. О. О. ,,Водовод“ и Д.О.О. „Чистоћа“ Пљевља, као и руководиоце свих локалних и државних установа и предузећа, да партијске директиве оставе за сједнице својих партија и да беспотребно не узнемиравају запослене, покушавајући да их заплаше и партијски дисциплинују. Подсјећамо их да су покушаји дискриминације оних који учествују у молебанима и литијама грубо кршење Устава Црне Горе.

Позивамо такође и предсједника СО Пљевља, господина Драгишу Сокића, да ради свој посао, ако се у међувремену није повукао пошто не даје знаке политичког живота, те да престане са опструкцијама рада Скупштине општине Пљевља, по основу поднијете грађанске иницијативе, те покаже како чује и уважава глас својих суграђана, који је у овом тренутку већински глас Пљеваља и већинске Црне Горе.

И њему као и свим другим општинским челницима поручујемо да је узалудна нада да ћемо поклекнути, да ћемо се повући, да се нећемо изборити и одбранити своје светиње. Нема повлачења, ми другог избора немамо, НАШЕ СВЕТИСЕ НЕ ДАМО!

Пљеваљски одбор за одбрану светиња