Саопштење Пљеваљског одбора за одбрану светиња: ПОЛИТИКОМ СЕ БАВЕ ИЗ УВЈЕРЕЊА А ВЈЕРОМ ИЗ ХОБИЈА

    4 godine pre 1793 pregleda Izvor: PV Informer

Као директни иницијатори сједнице Скупштине општине Пљевља кроз законом дозвољену грађанску иницијативу, у Пљеваљском одбору за одбрану светиња искрено смо разочарани ниским нивоом опште културе и потпуним одсуством реалне политике у Саопштењу крњег Одборничког клуба ДПС-а у Скупштини општине Пљевља.

Сједницу није сазвала опозиција, већ грађани који се дуже од мјесец дана окупљају на литијама које би могле послужити као образац културе дијалога и у далеко развијенијим друштвима, са демократском кондицијом на којој би им позавидио и Енглески парламент. Циљ је био да се чује мишљење политичких представника народа пљеваљског краја у Скупштини општине Пљевља о срамотном „Закону топуза“ и тај изазов опозиција је прихватила а ДПС не. Ви који сте се тако горљиво и на локалном и на државном нивоу залагали и борили против бојкота као вида парламентарне борбе, овог пута сте побјегли од могућности да се директно суочите са својим суграђанима.

Зашто?

Зато што не подлијежете „уцјенама, пријетњама и одређеним лукративним понудама“ јер се „политиком бавите из увјерења а не због опортунитета и ситне личне користи“, како сами кажете, или зато што се вјером бавите из хобија, покушавајући такав метод практиковања вјере да наметнете и другима?

Тешко сте нас увриједили тврдњом да се бавимо подмићивањем а колико је то тек тешка увреда за ваше дојучерашње колеге предлажемо да их питате сами, јавно. Васколики честити народ који се ових дана окупља у нашим светим храмовима зна да нам не треба Јудина помоћ а и да новца немамо јер и најмању активност финансирају грађани својим прилозима. Нјесмо нити би ко могао подмитити часне људе, које је на овај пут опремило породично васпитање и чврста вјера православна.

А вама би свакако било политички сврсиходније да и даље ћутите као рибе, умјесто испразних и ступидних мудролија о чувању државног темеља, јер сте по свему судећи ових дана више посвећени узалудном чувању државног трона.

Не треба да брините, Државу чувамо, СВЕТИЊЕ НЕ ДАМО!

Пљеваљски одбор за одбрану светиња