СВЕ БЕЗБОЖНИЧКЕ ВЛАСТИ ИМАЛЕ СУ НЕСЛАВАН КРАЈ

    4 godine pre 730 pregleda Izvor: PV Informer

Литије које се широм Црне Горе организују против дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести већ су побиједиле безакоње које је Влада Црне Горе покушала наметнути православним вјерницима. Народ у Црној Гори је устао у одбрану својих светиња и отворено пред цијелим свијетом показао да се ни по коју цијену неће повући пред овоземаљским моћницима који покушавају разорити Цркву Христову  и претворити је у слушкињу безаконе и однарођене власти. 

Наше свете цркве и манастире градили су владари из светородне династије Немањића и вјерни народ. Све остале власти које су управљале овим просторима само су рушиле и отимале црквену имовину. То ради и садашња власт. Нажалост, ова власт иде и корак даље и покушава на безочан начин отети Божије храмове и уписати их у своје власништво, што ни Турци у највећој сили својој нису чинили. То само показује колико је ова власт изгубила осјећај за реалност и умјесто да служи народу она се бори против свог народа. Намучени српски народ је вјековима од својих уста одвајао да би обновио и саградио храмове у којима ће се Богу молити и зато их никад никоме неће предати, без обзира која му сила пријети.

Српска православна црква и Милешевска епархија једини су власник црквене имовине у пљеваљском крају и тако мора остати док је свијета и вијека. Садашњој власти и државном руководству треба да служи као опомена чињеница да је свака безбожничка власт имала неславан крај, а Црква је кроз вјекове увијек излазила као побједник и надживјела је сваку овоземаљску власт.

Позивамо вјерни народ да се и вечерас у великом броју одазове на глас мајке Цркве која нас позива да се саберемо око цркве Свете Петке гдје ће, као и претходних вечери, бити служен Молебан Пресветој Богородици. Након одслуженог Молебана проћи ће велика Литија улицама нашег града.

Пљеваљски одбор за одбрану светиња користи ову прилику да свим православним вјерницима честита Богојављење уз жељу да што прије престану страдања и прогони Српске православне цркве и православног народа у Црној Гори. 

У ИМЕ САБОРА ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА – ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА