Српска православна црква добила подршку 257 пљеваљских средњошколаца

    4 godine pre 6985 pregleda Izvor: PV Informer

Након изјаве наших уважених професора, љекара, студената, након јавног изношења свог става многих часних и храбрих појединаца нашег града и наше државе дошао је ред и на нас ученике Средње стручне школе и Гимназије „Танасије Пејатовић“ у Пљевљима.

Ми се не дијелимо по установама у којима се образујемо, степену стручности нити има првих који су покренули нити последњих који су се придружили – у oвој борби сви смо једнаки. Спонтано, родила се идеја да као једно дамо подршку нашој Светој Цркви.

Једини и највећи притисак који смо осјетили био је глас наше савјести да треба да учинимо нешто конкретно, истакнемо да смо учесници свих литија и да се оштро противимо било каквом безакоњу.

У годинама смо када бирамо да ли ћемо да лажемо, подмећемо, крадемо или ћемо постати прототип свему томе. На нама је да изаберемо, јер човјек има слободу дату од Бога. Они који желе могу да лажу, подмећи, краду… Од кад је свијета тога је било али је ево дошло вријеме да се краде и оно што се не може украсти. Одбранити њих од себе својим достојанством и стрпљењем а себе од њих храброшћу и вјером је оно чему нас је научио један од оних чија се имовина не може украсти и присвојити.

Ми смо научили ако је Бог са нам да се немамо чега плашити а ако није виђели смо да се не можемо ничему ни надати. Зато, ми ученици у овом добу осим стицања знања из области образовања морамо стрицати и благослов и Бога у себи! Иза ријечи образован је особа која има лика, образа божијег у себи и по томе својег образа и која стоји иза својих дјела одговорно. Треба знати да су и они који имају Бога у себи богати!

Управо због тога, да би били са Њим морамо као Његова ђеца и чувати Његов и наш дом и доказати да истински вјерујемо у једну свету, саборну и апостолску Цркву а вјера се најбоље доказује дјелом!

Не смијемо да заборвимо коме се ми због бурности своје младости и грешака које чинимо па присутности проблемима идемо исповиједити, ко нас тјеши, ко благосиља наше поступке и труд с осмијехом али и тихом тугом бриге за нас, чији крст држимо у руци, пред чијим иконама стојимо и целивамо их!

Господа Исуса Христа нећемо наћи нигђе осим у Цркви па ако је свуда и увијек присутан ми морамо поћи на извор да би преживјели. Једина наша порука коју шаљемо свима који би да му се придруже јесте да НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ, НЕ ДАМО ВЛАДИКЕ, НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И МОНАХЕ и ако желе њима да науде прво морају све нас да прођу!!!

Чувајмо своју Цркву, народ и отаџбину од свих који нас желе потријети! НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ поручују 257 ученика ЈУ Средња стручна школа Пљевља и Гимназије „Танасије Пејатовић“.

  • Редакција портала посједује списак потписника подршке. Обзиром да се ради о већином малољетним ученицима списак истих нијесмо објавили.