Српски национални савјет: Само осмишљено и јединствено дјеловање српског народа у Црној Гори може дати одговор на силеџијско понашање актуелне власти

    4 godine pre 671 pregleda Izvor: PV Informer

Српски национални савјет већ годинама упозорава на неподношљив положај српског народа у Црној Гори. Дискриминација која се врши над Србима уочљива је у готово свим сферама друштвеног живота. Пројекат асимилације српског народа осмишљен је много прије него што се Црна Гора издвојила из заједничке државе са Србијом, а показало се да српска политичка и друга елита нема адекватан одговор на све већу угроженост опстанка српског народа у Црној Гори.

Задржавање Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког господина Јоаникија и свештеника у полицијској управи у Никшићу, представља чин понижавања и очигледну провокацију усмјерену према српском народу.

Актуелна власт, користећи наметнуте услове произведене пандемијом коранавируса, отпочела је брутално спровођење проказаног, недавно усвојеног Закона о слободи вјероисповијести.

Српска православна црква и српски народ у Црној Гори у наредном периоду чекају још далеко већа искушења и изазови које ће им актуелна власт наметнути у сусрет парламентарним изборима и попису становништва.

Само осмишљено и јединствено дјеловање српског народа у Црној Гори може дати одговор на силеџијско понашање актуелне власти.

Српски национални савјет Црне Горе увијек ће бити на страни сопственог народа са јасним захтјевима за обезбјеђивање равноправног статуса са другим народима и националним заједницама у оквиру универзалних стандарда познатих у Европи и свијету, а у најскорије вријеме ће изаћи и са предлогом за обједињавање и наступ српског народа у конкретним условима.