Хоће плате; чудних ли радника!

    5 godina pre 12643 pregleda Izvor: PV Informer

Jедан од најбољих комедиографа, рођен 1806. год. у Вршцу, Јован Стерија Поповић, написао је 1830. године комедију карактера под називом „Покондирена тиква“. Читајући Ваша саопштења, уважени в.д. директора, пред мојим очима, као руком врхунског сликара, јасно се исцртавао Фемин лик из поменуте комедије и по први пут сам га у потпуности схватио. 

Фема, „од натуре на господство створена“, како сама за себе каже, у својој огромној жељи да досегне слој високог друштва, да досегне „nobles“, често је понижавала своје најближе, тако да је Фемин пут од занатлијског свијета до угледне даме унапријед био осуђен на пропаст. Будући да имам навику да ипак бирам кога ћу цитирати, Вас не могу, али Вас морам питати колико храбрости вам је било потребно да кажете сљедеће : 

– гријање ће почети са или без садашњих запослених; – нећете пристати на ултиматуме дијела радника; – тржиште рада је отворено; – њихово је да ложе. 

Да ли сте свјесни свог коментара „њихово је да ложе“? Запитате ли се можда да својим односом према радницима не доприносите погоршању ионако лоше ситуације? Односити се са толиким омаловажавањем према својим запосленим сигурно није добар начин за стицање поштовања од стране радника. Да нисте ништа друго рекли до то, па је доста, и у потпуности даје слику Вашег односа према запосленима. 

Дозволите ми да Вам у најбољој намјери поставим неколико питања. Да ли у својим наводима препознајете Фемину ароганцију? Срамота ме је било када сам прочитао Ваш коментар везан за тужбу запослених и не усуђујем се ни да га поновим. Умјесто да се осврнете на корупцију која се дешава у Вашој фирми, а за коју радници износе доказе, Ви по оној народној да „сит гладном не вјерује“, тренирате строгоћу над радницима. Уз све то наводите да споразумни раскид радног односа и давање отпремнина има смисла само за раднике чији радни ангажман није потребан. Будући да је Ваш посао да дајете плате радницима, а како Ви то очигледно не радите, намеће се закључак да Ваш радни ангажман није потребан. 

На крају бих се обратио и самим радницима, првенствено ложачима. Ако сам добро схватио, они су главни „непријатељи“ фирме, јер су нанјели несагледиве економске посљедице по фирму, или како в.д. директора рече – консеквенце. Хоће плате; чудних ли радника! – Е па, БРАВО људи! Урадили сте оно што сте давно требали урадити. Знајте да Вас сваки честити Пљевљак подржава и да нема Пљевљака, осим Вас и можда уваженог в.д. директора, који ће доћи да подложи те котлове. Ипак смо људски род. 

С поштовањем, Пљевљак Радомир Старчевић 



NAPOMENA :Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku PV Informer-a.

Komentari na sajtu i facebook stranici odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove web portala PV Informer.Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja,psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni.Web portal PV Informer zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.