Црквена Општина Пљевља – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

    4 godine pre 1969 pregleda Izvor: PV Informer

Одлуком Епископског савјета Епархија Српске Православне цркве у Црној Гори обавјештава се свештенство, монаштво и вјерни народ Митрополије црногорско-приморске, Епархије будимљанско-никшићке, Епархије милешевске и Епархије захумско-херцеговачке да ће се, поводом изгласавања дискриминаторског Закона о
слободи вјероисповјести који је по свему уперен против Епархија Српске Православне Цркве у Црној Гори, чиме је погребено право и правда у Скупштини Црне Горе, на свим храмовима, на свака два сата, звонити заупокојена звона до Божића и да ће послије вечерњих служби бити служен Молебан Пресветој Богородици који се служи у невољама и искушењима која снађу Цркву Божију и њене вјерне.

Црквена општина Пљевља обавјештава вјерујући народ да ће се Молебан Пресветој Богородици служити сваког дана у 18 часова у Манастиру Света Тројица, Цркви Свете Петке и у Храму Светог Великомученика Георгија. Притом обавјештавамо вјерујући народ да ће свака два сата звонити заупокојена звона у свим нашим храмовима.

Истовремено позивамо вјерујући народ да се у што већем броју окупи у својим храмовима и да се на тај начин покаже да народ неће дати своју Цркву и да неће прихватити да некрштени управљају Храмовима.

Црквена Општина Пљевља