Bečić – Timonije: Francuska podržava reforme Crne Gore na putu u EU

    1 mesec pre 81 pregleda Izvor: skupština.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Nj.E. Kristijanom Timonijem, novoimenovanim ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori.

Čestitavši ambasadoru stupanje na dužnost, Bečić je razgovarao sa ambasadorom Timonijem o unapređenju odnosa dvije zemlje, kao i o reformskim i integracionim procesima na putu pristupanja Evropskoj uniji. Osvrnuvši se na dosadašnju bogatu bilateralnu saradnju sa jednom od najvažnijih članica Evropske unije, predsjednik Skupštine izrazio je uvjerenje da će kvalitetna i intenzivna saradnja biti nastavljena i tokom novog skupštinskog saziva.

Sastanak je, između ostalog, bio prilika da predsjednik Skupštine upozna sagovornika sa brojnim aktuelnim političkim okolnostima u našoj zemlji u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora, sa posebnim naglaskom na tranziciju vlasti i funkcionisanje kohabitacije.

Konstatujući da je aktivan parlamentarni rad važan za dalji napredak naše zemlje, ambasador Timonije podsjetio je na iskustvo Francuske sa kohabitacijom, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju. On je pozdravio tendencije u pravcu reformi i istakao da Crna Gora može računati na pomoć i podršku Francuske u procesu integracije u Evropsku uniju.

Poseban akcenat dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će parlamenti doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu su grupe prijateljstva prepoznate kao mehanizam kooperacije od izuzetnog značaja.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: