Održan tradicionalni Novogodišnji koktel OO SNP-a Pljevlja

    1 godina pre 854 pregleda Izvor: PV Informer

Sinoć je u Pljevljima u održan tradicionalni Novogodišnji koktel OO SNP-a Pljevlja. Pored članova i simpatizera Socijalističke narodne partije, Novogodišnjem koktelu prisustvovale su mnoge zvanice iz privrednog i društvenog života, predstavnici političkih i vjerskih organizacija i drugi gosti. Takođe, koktelu je prisustvovao predsjednik SNP Crne Gore, ministar poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede i potpredsjednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković.

Joković je u obraćanju prisutnima istakao da uvijek sa zadovoljstvom dolazi u Pljevlja, grad kulture, koji ima Manastir Svete Trojice i Husein-pašinu džamiju, i koji je, kao takav, primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada.

Predsjednik SNP CG je istakao da je, i pored toga što je manjinskoj Vladi izglasano nepovjerenje, ona ostvarila značajne rezultate, o kojima najbolje govore činjenice o najmanjoj stopi nezaposlenosti od 2006. godine i uvećanju prosječne zarade na 720 eura.

Joković je naglasio da su Vlade tu da se mijenjaju, te da su se građani nakon promjene vlasti 30. avgusta oslobodili i da nema tolikih pritisaka.

Poručio je da kakav god da bude sastav naredne Vlada, najbitnije je da ona, kada je u pitanju kvalitet života građana, bude još bolja od prethodne.

Pozdravljajući prisutne goste predsjednik OO SNP-a Pljevlja dr Saša Grbović istakao je da je SNP partija sa tradicijom dugom 25 godina i da praktično nije bilo niti jedne godine od osnivanja partije bez teških odluka i teških borbi koje ova partija uspješno vodi i traje i dalje na političkoj sceni.

Iako smo za ovo četvrt vijeka svjedoci nestanka brojnih partija, promjena imena i baštinjenja tradicija koje ne postoje, mi trajemo i dalje i u ovom trenutku smo važan dio izvršne vlasti – rekao je dr Saša Grbović.

„Prošla godina je bila posebno teška i morale su se donijeti izuzetno teške odluke. Odluka o ulasku u manjinsku Vladu je bila jedna od takvih. Iako svjesni da će ta odluka možda biti pogrešno shvaćena od dijela naših birača i da će mnogi politički protivnici pokušati da je zloupotrebe pokušavajući da je predstave kao koaliranje sa DPS-om, odlučili smo da je sprovedemo do kraja znajući da je to jedini put, put koji će dovesti do demontiranja struktura bivšeg režima, potpisivanjem Temeljnog ugovora, Zakona o porijeklu imovine, Zakona o popisu stanovništva. Ono što smo obećali to smo i uradili. Gledano kratkoročno, gledano u ovom trenutku, mnogima će se učiniti da smo izgubili. Ipak, uvjeren sam da će građani Crne Gore uvidjeti u narednom periodu da SNP ispunjava sve što obeća, da poštuje svoje građane, a što će osjetiti i kroz plate i penzije, dječje dodatke, zdravstveni sistem ali i kroz hapšenja svih onih koji su u prethodnim godinama kršili zakon, uz put se enormno bogateći i gradeći vile i zamkove za sebe, svoje porodice, prijatelje i kumove. Uvjeren sam da smo i na lokalnom nivou u priošloj godini uradili dobar posao. Podmladili smo partiju, imamo nove kvalitetne kadrove, ne odričući se pri tome svih naših ljudi koji su godinama vodili borbu za bolju i ravnopravniju Crnu Goru, borbu protiv diskriminacije i borbu protiv kriminalnih struktura koje će uvjeren sam biti procesuirane u narednom periodu. Ne može se nikad zaboraviti doprinos svih naših veterana i ovim putem im upućujem zahvalnost. Oni će sigurno i dalje biti jaka podrška novim, mladim snagama, svojim savjetima, a nekada je i samo prisustvo iskusnih, prekaljenih boraca dovoljno kao moralna podrška novim snagama“ – istakao je Grbović.

„SNP nikada za ovih 25 godina nije posustao, pa neće ni sada. Jasni, opipljivi, brojkama izraženi rezultati su vidljivi. Hapšenja, Temeljni ugovor, budući popis, Zakon o porijeklu imovine, sve su to pokazatelji da SNP zna da radi, da ima kvalitetne kadrove i siguran sam da će građani Crne Gore to prepoznati“.

„Istorijski minimum nekadašnje vlasti pokazuje koliko su priče o koaliciji besmislene i koliko su zlonamjerne plasirane samo sa jednim ciljem, da se našteti našoj partiji. Crna Gora je konačno krenula putem pomirenja i vjerujem da će građani uvidjeti da se u prethodne tri decenije na izazivanju vještačkih podjela, podvalama i lažnim i orkestriranim kampanjama ili kako bi stranci rekli „false flag“ operacijama, na izazivanju straha da će jedni naškoditi drugima, željelo da postigne samo jedno, da se održi vlast“.

U konačnom, najbolje mi u Pljevljima znamo kako je živjeti u jednoj skladnoj multikonfesionalnoj sredini, jer generacije i generacije Pljevljaka žive sa najbližim komšijama drugih vjeroispovijesti, vrlo često svjesni da im je taj prvi komšija bliži i značajniji od mnogih rođaka i prijatelja. Mi ćemo se boriti za skladnu i pomirenu Crnu Goru, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi. I to ćemo vam obećati. I ispuniti.

Zaključujući, Grbović je poželio srećnu i uspješnu Novu godinu, vjernicima srećne Božićne praznike, da ih svi provedu u miru i porodičnom skladu, slaveći sve vrijednosti one tradicionalne Crne Gore, na koju smo svi ponosni.