Održan XVII Memorijalni kup „Behudin Bekljo Rašinlić“

    5 godina pre 854 pregleda Izvor: PV Informer

Na Borovičkom jezeru 11. avgusta, u organizaciji SRK „Lipljen“-Pljevlja, održan je XVII Memorijalni kup „Behudin Bekljo Rašinlić“, koji je ove godine okupio 13 ekipa iz Crne Gore i Srbije. Bilo je najavljeno 17 ekipa, ali ekipe iz BiH zbog poklapanja KUP-a sa praznikom nijesu mogli da prisustvuju takmičenju.

Uz prelijep ambijent Borovičkog jezera, dobar ulov i lijepo druženje, na kraju takmičenja su bili proglašeni i najbolje ekipe, kao i pojedinci. Prvo mjesto ekipno je osvojila ekipa „Skrapež“ iz Požege, drugo ekipa „Lim stari grad“ iz Priboja i treće ekipa „Bjelica“ iz Lučana. Pojedinačno po sektorima: I mjesto u sektoru A osvojio je Brajović Dragan iz kluba „No1“ iz Podgorice, I mjesto u sektoru B osvojio je Mićo Radojević iz kluba „Skrapež“ iz Požege i I mjesto u sektoru C osvojio je Tomo Gavrilović iz kluba „Skrapež“ iz Požege.

Nagradu za najviše ulovljene ribe osvojio je Brajović Dragan iz kluba „No1“ iz Podgorice, sa ulovom od 8805 gr.

Bekljov kup je ove godine po prvi put uvršćen u kalendar takmičenja Saveza sportskih ribolovnih organizacija CG, i kao takvog ga je finansijski sufinansiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja kroz mjeru iz svog Agrobudžeta.