Toplifikacija Pljevalja da bude jedan od prioriteta

    3 godine pre 513 pregleda Izvor: vijesti.me

Toplifikacija Pljevalja mora biti jedan od prioriteta rada Vlade, jer bi to u značajnoj mjeri stvorilo preduslove za rješavanje jednog od gorućih problema pljevaljskog kraja, velike zagađenosti vazduha, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Alekse Bečića sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz parlamenta, istakao važnost unaprjeđenja strateškog korišćenja značajnih prirodnih resursa i ukazao na neophodnost rješavanja ozbiljnih ekoloških problema koji opterećuju život svih stanovnika Pljevalja.

Tokom razgovora koji je upriličen u okviru zvanične posjete opštini Pljevlja, predsjednik Skupštine se, kako je saopšteno, osvrnuo i na brojne razvojne potencijale u poljoprivredi, drvoprivredi, novim turističkim vrijednostima i drugim privrednim sektorima čijom adekvatnom valorizacijom se, kako je kazao, mora stvoriti prilika za neophodan rast životnog standarda svih građanki i građana Pljevalja.

Predsjednik Opštine Igor Golubović upoznao je Bečića sa realizovanim projektima u prethodnom periodu i istakao važnost decentralizacije Crne Gore.

Uputio je izraze zahvalnosti na donaciji koju je Skupština uputila Opštoj bolnici u Pljevljima, koja se, kako se navodi, suočava sa ozbiljnim problemima.