Crna Gora dočekuje Izrael

    3 godine pre 403 pregleda Izvor: indirekt.me

Fudbaleri Crne Gore večeras u Podgorici igraju prijateljski meč protiv reprezentacije Izraela.

Iako ovaj meč nema težinu takmičarskog, iz tabora “sokola“ najavljuju da će mu pristupiti kao da se radi o utakmici koja donosi bodove.

“Bitno je da u pozitivnom ambijentu završimo ovaj dio, jer su nam važne sve utakmice. Imali smo specifičan start zajedničkog posla, odmah smo ušli u takmičenje. Sada imamo malo više vremena, a imamo ideju kako Crna Gora treba da izgleda. Znao sam da ovi momci mogu da se prilagode raznim sistemima, a to su pokazali i protiv Bosne i Hercegovine. Iako ćemo isprobati još neke igrače, nećemo igrati prijateljsku utakmicu, već kao da je za bodove”, istakao je selektor Miodrag Radulović.

foto – FSCG

Dugačkom spisku odsutnih igrača dodat je i Sead Hakšabanović. Takođe, u tim se vraća Igor Vujačić, koji je propustio meč u Sarajevu.

“I ovog puta ćemo igrati u formaciji 3-5-2. Ali, fali nam 14 igrača, a Hakšabanović se vratio u Švedsku zbog privatnih obaveza. Zbog toga smo zvali dosta igrača iz crnogorske lige, jer moramo da imamo što više fudbalera na raspolaganju u slučaju da se problemi sa povredama dese i kada se nastave kvalifikacije, dodao je Radulović, koji izuzetno cijeni sjutrašnjeg protivnika. Izrael je ozbiljna ekipa, sa nekoliko vrhunski igrača. Zahavi igra sjajno u PSV-u, Solomon u Šahtjoru… Spremamo se ozbiljno za ozbiljnog rivala”, navodi selektor.

Meč između Crne Gore i Izraela igra se od 20.45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

Duel će suditi Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine, asistiraće mu zemljaci Senad Ibrišimbegović i Aleksandar Smiljanić, dok je četvrti sudija Mileta Šćepanović iz Crne Gore.