Abazović: Kokain u vrijednosti preko 100 MILIONA EURA, jedna desetina autoputa

    3 godine pre 553 pregleda Izvor: vijesti.me

„Kad god razmišljaju o temama svađalicama treba da znaju da iza svega toga stoji neki kokain, neki šverc cigara ili neka zloupotreba državnih resursa“, kazao je Abazović i dodao da su podstrekači mržnje najčešći finansijeri kriminalnih grupa.

Sve priče o tome da sektor bezbjednosti ne funkcioniše ili da nije na nivou, sve demantuju rezultati. Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala nema mafiju koju nije napao u proteklih šest mjeseci, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je govoreći o prethodnoj akciji kazao da je to nevjerovatan podvig crnogorske policije, te da je to najveća zapljena kokaina ikada u regionu.

Naveo je da je pronađeni kokain došao putem odakle „dolazi decenijama“.

„Ta količina pronađenog kokaina je podvig sa Ameriku, a ne za Crnu Goru“.

  • Spajić: Prihvatanje amandmana veliki uspjeh crnogorske diplomatije
    Prihvatanje amandmana Crne Gore na nacrt rezolucije o Srebrenici veliki je uspjeh crnogorske diplomatije i korak ka pomirenju unutar Crne Gore, ali i regiona, kazao je za TVCG premijer Milojko Spajić. “Činjenica da su amandmani usvojeni poslije formalnog roka, kada smo imali finalnu verziju rezolucije, pokazuje koliko je to bio težak zadatak i koliki je…
  • Nikolić: Rezolucija Aleksandra Vučića za zaustavljanje Crne Gore na evropskom putu
    Rezolucija o genocidu u Jasenovcu koju Republika Srbija nije pristala da usvoji 2021, podmetnuta je Crnoj Gori preko političke posluge Aleksandra Vučića tri godine kasnije, samo da bi se spriječilo da Crna Gora dobije IBAR, što je prvi uslov za ubrzanje našeg puta prema EU. Vjerujemo da je ovaj scenario i osmišljen da bi se izvjesno…
  • Odbor naknadno o Zakonu o šumama, mafija i dalje nelegalno sječe
    Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje nije razmatrao predlog zakona o šumama, zbog velikog broja primjedbi koje su stigle na taj dokument, između ostalog od opština, predstavnika institucija, stručnjaka… To je na sjednici Odbora, kazao njegov predsjednik i poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Dejan Đurović. On je pojasnio da je to odlučeno u…
  • Spajić: Penzije su sigurne, a druga obećanja će biti realizovana u predviđenim rokovima
    Penzije građana su sigurne, a druga obećanja će biti realizovana u predviđenim rokovima, poručio je premijer Milojko Spajić u svom govoru na prijemu povodom Dana nezavisnosti koji se održava u Vili „Gorica“. „Vladavina prava treba da postane naš standard… Na tom planu su donijete odluke koje su rezultirale napredovanjem u pregovaračkim poglavljima 23 i 24….

Nije htio da iznosi operativne podatke vezane za koju kriminalnu grupu je vezan pronađeni kokain.

„Ovo su stvari koje građani od nas očekuju, ta droga je u vrijednosti preko 100 miliona eura, jedna desetina autoputa. To građani treba da razumiju. Kad god razmišljaju o temama svađalicama treba da znaju da iza svega toga stoji neki kokain, neki šverc cigara ili neka zloupotreba državnih resursa“, kazao je Abazović i dodao da su podstrekači mržnje najčešći finansijeri kriminalnih grupa.

Dodao je da je to što se desilo u Crnoj Gori za 250 dana rada Vlade u segmentu borbe protiv kriminala „neviđeni podvig“, te da u zemlji više neće biti uporišta za kriminal.

„Jesu li oni imali zaštitu države ranije procijenite sami, sada je ‘gejm over’. Isto važi švercere kokaina, a očekujem da veoma brzo otkrijete i za neke druge sfere o čemu se radi, a koje nisu iz sektora visokog kriminala, kojeg mi često vezujem za šverc cigareta i drogu, ali jesu za nešto što su državni resursi„, poručio je Abazović.