Mitrović: Potpisnici saopštenja o pustošenju Gosteča odjednom zaćutali

    3 godine pre 674 pregleda Izvor: PV Informer

Nakon objavljivanja saopštenja građana sela Vidre u brojnim crnogorskim medijima o brutalnom pustošenju šume lišćara na planini Gosteč, potpisnici ovog saopštenja odjedanput su prestali da komentarišu bilo šta vezano za dešavanja na planini Gosteč nadomak Pljevalja i njihovo nedavno istupanje u medijima.

Prosto su svi zaćutali iako fotografije govore više od hiljade izgovorenih ili napisanih riječi, ne možemo da se ne zapitamo, šta se to značajno desilo, pa su potpisnici ovog saopštenja naprasno zaćutali i odbijaju da bilo šta više kažu na ovu temu i medijima, ali i zainteresovanim pojedincima i organizacijama?

Ono što je evidentno je to da se na Gosteču poslednjih dvedeset godina desila potpuna devastacija i uništavanje šume na najbrutalniji i morbidniji način uz aminovanje i dozvolu Uprave za Šume Crne Gore, sa sjedištem u Pljevljima.
Izlaskom na teren se to i uočava.

Da li je ovo bilo plansko i dozvoljeno pustošenje Gosteča teško je saznati jer svi odjedanput zaćutaše.

Ono što je evidentno i tačno je to, da su prilikom posjete predstavnika NVO Breznica građanima koji su ukazali na devastaciju i nenormalnu i nerazumnu sječu svi do jednog su potvrdili svoje javno izgovorene optužbe na račun Uprave za Šume, pominjući i konkretna imena ljudi uključenih u ovu prljavu rabotu, a sada naprasno ućutaše.

Pa prosto ne možemo da se ne zapitamo, koji je razlog za sadašnje naprasno ćutanje ove grupe, očigledno prepadnutih građana.

Povezani članak:

Da ne bi javnost i građani bili uskraćeni za odgovore na ova pitanja bilo bi neophodno da se objasni ko je imo koristi od sječe hiljadama stabala na Gosteču i ko sada pokušava da zataška aferu koja je neplanirano izašla u javnost?

Da li će Državno Tužilaštvo iz Pljevalja ispitati slučaj i naložiti izviđaj da se dođe do onih koji su odgovorni za ove
kriminalne radnje i štetu koju su nanijeli zajednici i građanima, ili će kao i mnogo puta do sada, prećutno tolerisati aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa koji zaradsvojih sitnih, šićardžijskih interesa i dalje vršiti teror nad svima nama nekažnjeno??

Bilo kako bilo, odgovor se nazire i u samoj činjenici, da ćutanje ponekad najviše govori.

Sa poštovanjem,

Milorad Mitrović,
NVO „Breznica“
P lj e v lj a