Korona virus u opštini Pljevlja bilježi nove rekorde – Infektivno odeljenje popunjeno

    3 godine pre 1535 pregleda Izvor: PV Informer

Situacija oko infekcije korona virusa u opštini Pljevlja se i dalje usložnjava i što je posebno zabrinjavajuće je što se na bolničko liječenje primaju i djeca. Raste i broj prosvjetnih radnika i školske djece od infekcije Covid 19. Ono što je posebno zabrinjavajuće je da su oboljeli i pojedini prosvjetni radnici koji su ranije bili vakcinisani i revakcinisani. Slično je i kod pacijenata koji su na bolničkom liječenju, jer je jedan dobar dio njih ranije bio vakcinisan.

Redakcija portala je od menadžmenta Opšte bonice u Pljevljima dobila informaciju da je Infektivno odjelenje koje ima 18 postelja trenutno popunjeno i da se razmišlja o otvaranju dodatnog dijela na Internom odjelenju sa ukupno raspoloživih 40 postelja, dok bi se bolesnici sa Internog odjelenja prebacili na Hiruško odjelenje. U protekloj nedelji bilo je četvoro dijece koji su bili na bolničkom liječenju na dijelu pedijatrije i to posebno zabrinjava, kao i činjenica da je na Infektivnom odjelenju na liječenju sve više mlađih osoba. Što se tiče zdravstvenog stanja tromjesečne bebe i dječaka od 3 godine oni se uspješno oporavljaju ali je dječak od 14 godina upućen na dalje liječenje u Podgoricu zbog potrebne kiseoničke potpore. Jedna od beba je otpuštena iz bolnice na kućno liječenje. Stanje na samom Infektivnom odjelenju se mijenja praktično iz sata u sat.

Prema informacijama iz Instituta za javno zdravlje koje su bile dostupne javnosti 13. septembra 2021. godine u Pljevljima je novih 53 slučajeva pozitivnih na korona virus, što predstavlja još jedan rekord na dnevnom nivou, a ukupan broj slučajeva pozitivnih na korona virus je iznosio 506.

U Pljevljima je za proteklih nedelju dana broj ukupno novopozitivnih od korone virusa dostigao 265 slučajeva. Pljevlja su po poslednjim podacima četvrta opština po najvećem broju pozitivnih od Covid 19 u Crnoj Gori što je još jedan od poraznih podataka. Kostantno se povećava pritisak građana i na Covid ambulantu Doma zdravlja u Pljevljima, a ljekarski kadar izuzetno opterećen i umoran, posebno zbog hroničnog nedostatka kadra.

Iz Opšte bolnice u Pljevljima i Doma zdravlja i dalje apeluju na građane da se vakcinišu, jer je vakcinacija uz poštovanje zdravstvenih mjera jedini način da se korona virus stavi pod kontrolu i na kraju pobjedi.