Budućnost bez prava na grešku, Rudar se nada iznenađenju

    2 godine pre 450 pregleda Izvor: pobjeda.me

Odbrana trofeja Kupa za Budućnost djeluje realnije od borbe za titulu nakon dvocifrenog bodovnog zaostatka za vodećom Sutjeskom.

,,Plavi“ su prošle sezone preskočili Rudar na putu do trona, a isti rivali i sada će voditi bitku za plasman u polufinale masovnijeg takmičenja.

– Rudar je mlada ekipa, sa dosta kolektivnih i individualnih kvaliteta, ima brze igrače u napadu i kompaktnost u odbrani. Sigurno da u utakmicu protiv nas ulaze motivisani da naprave iskorak u Kup takmičenju, posebno nakon što su u prethodnom kolu savladali Mornar u gostima – rekao je mladi reprezentativac Anto Babić, koji poziva na oprez.

– Pred nama je teška utakmica, kao što su bile prethodne dvije sa Rudarom, ali vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici na kraju duela. Nema revanša, tako da nemamo pravo na grešku – ističe defanzivac ,,plavih“.

Budućnost će ponovo biti oslabljena. Van konkurencije su povrijeđeni Igor Ivanović, Vasilije Terzić, Momčilo Raspopović i Šaleta Kordić, a od ranije su van stroja Igor Ćuković i Bogdan Milić.

– Povrede i kartoni nas prate cijele sezone, ali to je fudbal. Mi smo profesionalci, moramo da se prilagođavamo i ne smije da bude izgovora i alibija. Ekipa koja izađe na teren je najbolja moguća u tom trenutku, Budućnost uvijek ide na pobjedu, tako će biti i danas – jasan je Babić.

Pljevljaci u dobrom raspoloženju dolaze u glavni grad poslije pobjede nad Mornarom u prošlom kolu Telekom 1. CFL.

Ekspedicija Rudara nije se vratila kući nakon nastupa u Baru, nego produžila do Budve, gdje se spremala za utakmicu protiv Budućnosti.

– Nikako da izbjegnemo Budućnost u Kupu. Posljednjih godina smo gubili, ali vjerujem da je došao trenutak da mi budemo uspješniji. Naravno, ekipi koja je prošle sezone osvojila duplu krunu se ne prijeti, ali uradićemo sve da izborimo prolaz. Momci su dobili na samopouzdanju nakon trijumfa na „Topolici“ i sa dobrom energijom ulazimo u meč Kupa. Svi igrači su spremni i očekujem da izvuku najbolje iz sebe. Posebna motivacija ne treba. Ovo je meč koji inspiriše svakoga – rekao je Miloš Radanović, privremeni trener Rudara koji vodi prvi tim u tandemu sa Nikolom Sekulićem.

Susret pod Goricom počinje u 17 sati.