Medojević: URA je kancerogena i vještačka tvorevina centara moći van Crne Gore, izbori jedino rješenje

    2 godine pre 512 pregleda Izvor: PV Informer

Bolesna ideja vlasnika Vijesti da sa 5,5% glasova upravlja zemljom dovela je do destrukcije političkog sistema i paralize najvažnijih institucija države, kazao je danas jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

„Opšti nered i bezvlašće i politika permanetnih prevara i izdaja, ugrožava stabilnost u državi u ustavni poredak. Ideja plutajuće većine, gdje će vlasnici Vijesti dnevno mijenjati parlamentarnu većinu u zavisnosti od teme ( i instrukcija spolja) je antiteza parlamentarne demokratije i uvodi zemlju u haos“, istakao je on.

Ova politička prostitucija i poligamija je, ističe Medojević, možda normalna i uobičajena u tim krugovima, ali je apsolutno neprihvatljiva i nanosi nepopravljivu štetu još nejakoj demokratiji u Crnoj Gori.

„URA je kancerogena antidemokratska i anticrnogorska vještačka tvorevina, centara moći van Crne Gore i kao takva mora biti marginalizovana i izolovana od uticaja na donošenje važnih državnih odluka. Ovo orgijanje na političkoj sceni i silovanje zdravog razuma i razaranje standardne političke scene, mora odmah biti zaustavljeno. Vanredni izbori su sad postali neminovnost, za sve političke subjekte koji uočavaju ogromnu društvenu opasnost od nastavka ovog deformisanog i nekontrolisanog toka političkih procesa u Crnoj Gori“, poručio je Medojević.