Joković: Prehrambena sigurnost jedan je od najvećih izazova

    2 godine pre 298 pregleda Izvor: cdm.me

Prehrambena sigurnost jedan je od najvećih izazova sa kojima se susreću sve zemlje u svijetu. Uspješni mali i srednji proizvođači hrane garancija su da će ovi problemi biti uspješno riješeni, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković u toku posjete poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačkim pogonima u Danilovgradu.

Ministar je, kako je saopšteno iz resora, zajedno sa generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem i savjetnikom za stočarstvo Miodragom Došljakom obišao  u Danilovgradu farmu Željka Radiča, Fabriku stočne hrane A.D. Spuž kao i Farmu koka nosilja Agromont.

Tokom obilaska Joković je sa proizvođačima razgovarao o modelima i mogućnostima saradnje, kao i uslovima proizvodnje i načinu funkcionisanja na ovim gazdinstvima i pogonima, sa posebnim fokusom na podršku u kontinuitetu snabdijevanja tržišta.

“Prehrambena sigurnost jedan je od najvećih izazova sa kojima se susreću sve zemlje u svijetu. Uspješni mali i srednji proizvođači hrane garancija su da će ovi problemi biti uspješno riješeni”, istakao je Joković.

Uz pomoć države za unapređenje konkurentnosti proizvodnje kroz bespovratnu podršku za nabavku opreme i mehanizacije proizvodnja će se, kako navode iz resora,  “još više unaprijediti a na taj način se dostiže i šira turistička ponuda i razvoj cjelokupne ekonomije u Crnoj Gori”.

“Država prati kretanja na tržištu. Ministarstvo će pružiti aktivnu podršku svim sektorima poljoprivredne proizvodnje”, poručio je Joković.