Kosanica kod Pljevalja sa temperaturom od – 20.1 °C, jutros najhladnije mjesto u Crnoj Gori

    1 godina pre 1087 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Prema podacima automatskog mjerenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore od 5 časova, najniža temperatura od -18,9 °C izmjerena je na Kosanici kod Pljevalja. U 6 časova na Kosanici izmjerena temperatura je dostigla rekordnih -20,1 °C.

U Pljevljima je jutros izmjerena najniža temperatura od ove zime i u 6 časova je iznosila -7,5°C da bi u 6:40 časova dostigla -7,9 °C.

Prema dostupnim informacijama sa mjerne stanice Agencije za zaštitu prirode i životne sredine u Pljevljima jutros u 6 časova PM 10 čestice iznose 60 ug/m3, što je neznatno više u odnosu na dozvoljelih 50 ug/m3,ali su prethodnog dana vrijednosti PM čestica u vazduhu iznad grada u 9 časova iznosile 180 ug/m3 što su skoro četiri puta veće koncentracije od zakonom dozvoljenih vrijednosti.Takođe u 1 čas posle ponoći koncentracije PM čestica su iznosile 125,8 ug/m3.

Tokom proteklog dana snijeg je intezivno padao u Pljevljima, a njegova trenutna visina je oko 5 cm.

Prognoza vremena Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za Srijedu, 01.02.2023.

Pretežno sunčano, u popodnevnim satima postepeno povećanje oblačnosti. Na sjeveru promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. U noćnim satima tek ponegdje su moguće slabe padavine. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera, u popodnevnim satima, u sjevernim predjelima, ponegdje umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 1 do 13 stepeni.