Sjutra protest zbog nasilja među djecom i mladima

    1 godina pre 157 pregleda Izvor: CdM

Udruženje Roditelji će sjutra, 11. marta na Trgu nezavisnosti u Podgorici i Trgu Vladimira i Kosare u Baru organizovati protest na kojem će tražiti od nadležnih institucija hitne korake za zaštitu djece u Crnoj Gori od nasilja. Poruka skupa je “Nećemo da živimo u strah”.

“Okupljanjem, koje će početi u 11.55, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti čak i kada se ponavlja. Tražimo bezbjedne škole i bezbjedne ulice, strože kazne za počinioce i njihov nadzor, dodatne vaspitne mjere, odlučne akcije nadležnih, odgovornost porodice i institucija”, ističu iz Udruženja.

Poziv za prisustvo protestu upućen je premijeru i predsjedniku Savjeta za prava djeteta, ministrima prosvjete, unutrašnjih poslova, pravde, zdravlja, rada i socijalnog staranja, v.d. Vrhovne državne tužiteljke, v.d. Predsjednice Vrhovnog suda, v.d. direktora Uprave policije, predsjednici Skupštine, Ženskom klubu, poslaničkim klubovima I predsjedniku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

“Nakon obraćanja organizatora i gostiju, predstavnici Udruženja Roditelji i okupljeni građani prošetaće do zgrade Vlade gdje će ostaviti svoje zahtjeve, ali i pisma roditelja u kojima su, između ostalog, ukazivali na visok stepen nasilja u školama. 5 minuta je do 12! Posljednji čas da kažemo STOP nasilju nad našom djecom. Ne smijemo dozvoliti da još neko dijete nastrada da bismo reagovali”, poručuju.