Leković apelovao: Promijenite odluku da pacijenti iz Pljevalja i Žabljaka idu na preglede u Berane

    12 meseci pre 980 pregleda Izvor: PV Informer

Novinar RTCG Zoran Leković uputio je apel ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću da promijeni odluku kojom se pacijenti iz Pljevalja i Žabljaka upućuju na specijalističke zdravstvene preglede u Berane.

Apel Zorana Lekovića upućen ministru zdravlja, Dragoslavu Šćekiću prenosimo integralno:

„Uvaženi ministre, građjani Žabljaka i Pljevalja već nedjeljama mole da promijenite Odluku da na zdravstvene preglede specijalista idu u Berane a ne kao do sada u Podgoricu.

Ovdje ću Vam pobrojati samo neke od razloga, ove nepromišljene i za građane ovog dijela Crne Gore veoma štetne Odluke. Vi ste ministar zdravlja svih građana Crne Gore, tako da ćete sigurno uvažiti sljedeće činjenice:

Ne postoji gdine Šćekiću NITI JEDNA autobuska linija na relaciji ŽB- BA, niti PV-BA, pa Vas pitam, kako zamišljate odlazak na pregled bolesne, starije ili ne, osobe do Berana iz Žabljaka i Pljevalja?

Taksijem?

I ako budu te sreće da ih neko i prebaci, oni moraju prespavati u Beranama jer se ne mogu vratiti u svoje mjesto. Da li možda taksijem?

Da niste možda planirali da kroz uslugu prenoćišta tih već napaćenih pacijenata razvijate turizam u Vašem gradu?

Za odlazak na pregled u Berane pacijent treba da izdvoji pola penzije?

Kažete refundiraćete troškove prevoza.

Ja Vas pitam kojeg prevoza? Nemate ga organizovanog, gdine Šćekiću.

Ne radite to ovom narodu! Kao što znate djeca tih ljudi nisu odlazila u Berane u potrazi za boljim životom, već u Podgoricu, tamo formirali porodice i bili prijemna stanica i utočište svojim najmilijim.

Zar nije logično i po državu jeftinije, a za građane organizovanije i daleko povoljnije da svoje preglede kao do sad obavljaju u Podgorici.

Apelujem na Vas, uvaženi ministre, da ne činite ovaj zločin prema građanima Žabljaka i Pljevalja.

Apelujem i na predsjednike opština ŽB i PV, Radoša Žugića i Daria Vraneša da se uključe u ovu priču, jer je ovo i njihov posao. Je li vas neko pitao oko ovoga, zašto ćutite?“